Home » Styresystem » Guide: Sådan fikser du Windows 10
Guide: Sådan fikser du Windows 10

Guide: Sådan fikser du Windows 10

Share
6 Styringen

Med en berøringsfølsom skærm får du den bedste oplevelse af Windows 10. Lige siden Windows 8, har Microsoft optimeret sit sty-resystem til brug med en finger – nogle gange pen – i form af store fliser, nemme rullemenuer osv.

Det kan dog stadig være lidt usammenhængende. Du afhjælper det nemmest på denne måde: Gå til Handlingscenteret nede i højre hjørne af skærmen. Klik på feltet ”Tablettilstand” for at slå den til. Dette optimerer Windows 10 til fingerbrug, hvilket gør det langt nemmere at bruge.

At have en touchplade-aktiveret bærbar fungerer også fint med Windows 10, men nogle brugere oplever, at opgradering fra Win-dows 7 (nogle gange Windows 8) ødelægger det.

Kontroller, om dit tastatur har en tast, der slår touchpladen fra. Du skal sandsynligvis bruge ”Fn”-tasten på din bærbare computer med en af F-tasterne. Se efter et symbol, der ligner et rektangel med et kryds over.

Har din bærbare ikke sådan en funktion, eller er den rigtige indstilling ændret, men du har stadig problemer, så gå ind under Enhe-der > Mus & Touchplade > Yderli-gere museindstillinger.

Se også:  Softwarerobotternes indtogsmarch

I det nye vindue, som vises, vælger du fanen ”Hardware” for at se, om touchpadpladen er aktiveret. Hvis intet virker, skal du trykke på tasterne Windows+X, vælge Enhedshåndte-ring > Mus og andre pegeredska-ber. Opdater nu driveren. Det bør løse problemet.

7 Hardware

Det er umuligt at følge med i alt i it-verdenen, hvilket kan medføre problemer. Lad os starte med printer-kompatibilitet. Er du skiftet fra Windows 7 (eller tidligere) til Windows 10, er det værd at opdatere alle printerdrivere, så de vir-ker efter opgraderingen.

Det gør du ganske enkelt ved i Google (eller Bing) at søge på navnet på din printer og hente de nyeste Win-dows 10-kompatible drivere. Følg producentens anvisninger.

Med skærme har brugere oplevet problemer med opløsningen i Windows 10, herunder uskarpe apps og programmer, som før stod fint i for eksempel Windows 8.1.

Den nemmeste måde at løse pro-blemet med sløring på er at gå til Kontrolpanel > Skærm og pusle med indstillingerne. Der er ikke nogen bestemt indstilling, der lø-ser alle problemer, så eksperimen-ter og se, hvad der virker.

For at undgå sløring i specifikke programmer, skal du højreklikke på programmets ikon og vælge ”Egenskaber”. Under fanen ”Kom-patibilitet” skal du finde Deaktiver skærmskalering ved højopløsnings-indstillinger. Afkryds, og problemerne vil forhåbentlig for-svinde.

Se også:  Guide: Få Bluetooth til at virke i din computer

Måske har du også en skærm, som flimrer. Det er ikke altid et hardwareproblem, da nogle brugere oplever det efter opgrade-ring til Windows 10. Du løser det nemmest ved at opdatere alle relevante skærmdrivere, samt programmer som Nor-ton Antivirus, iCloud, og IDT Audio, der kan være årsag til problemerne.

Det kan være nød-vendigt at afinstallere og derefter geninstallere dem. Windows 10 opdaterer automatisk drivere, så der er også en risiko for, at det har tvunget en inkompatibel driver-version ind på pc’en.

Har du opdaget, at opgraderingen til Windows 10 har afbrudt tilslutningen af en Bluetooth-enhed, der tidligere var parret fint med din maskine, skal du ifølge Microsoft blot åbne Enhedshånd-tering (skriv ”Enhedshåndtering” i søgefeltet ved siden af menuen Start).

Vælg Bluetooth-driveren og opdater den til nyeste version, som vil være kompatibel med Windows 10. Styresystemet bør være i stand til automatisk at søge og opdatere driveren.

TAGS
reparation
software
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S