Home » Styresystem » Guide: Sådan fikser du Windows 10
Guide: Sådan fikser du Windows 10

Guide: Sådan fikser du Windows 10

Share
4 Browsere

Webbrowseren er hjertet i den moderne pc. Microsoft leverer Windows 10 med Edge, efterfølgeren til firmaets Internet Explorer-browser (IE er stadig til stede i styresystemet). Mange mennesker bruger dog Chrome eller Firefox, uanset hvad Microsoft ønsker.

For at installere Chrome eller Firefox, og vende tilbage til normale tilstande, skal du åbne Edge, søge på en af browserne og finde en Windows 10-version.

Hent den, installer og sørg for, at den er sat op til at være standardbrowser, så Edge ikke dukker op. Det gør du ved at gå ind under Indstillinger > System og klik på ”Standardapps”.

Under ”Webbrowser” vælger du din foretrukne standardbrowser.
Bruger du Edge, finder du nok ud af, at det er en fin browser, trods et par irriterende funktioner.

Fordi det er en universel Windows-app, fungerer Edge på smartphones, tablets, pc’er og næsten enhver anden enhed. Det betyder, at Edge til tider optræder for meget som en telefon-app i stedet for et pc-program. Et eksempel er, når Edge nogle gange nægter at afspille medier, når de er minimeret, ligesom en telefon-app ikke vil.

Du kan fikse det, men løsningen er gemt væk et lidt ulogisk sted. Gå ind under Indstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger > Baggrunds-apps, og aktivér Microsoft Edge (flyt skyderen til ”Slået til”).

Se også:  Guide: Lad Windows hjælpe med teksten

Et andet eksempel handler mere om personlig smag. Mange kan ikke lide søgemaskinen Bing, fordi de altid har brugt Google og den i øvrigt ikke er helt ligeså god.
At ændre søgemaskinen i Edge til Google er forholdsvis enkelt.

Åbn Edge og gå til google.com (eller Yahoo, alt efter din præfe-rence).
Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne.

Vælg ”Indstillinger” i rullemenuen og find knappen ”Vis avancerede indstillinger”. Find nu ”Søg i adresselinjen med …” og vælg ”Tilføj ny”. Vises dette ikke, så genstart Edge. Når du har et par søgemaskiner på din liste, kan du klikke ”Skift søgemaskine”.

Bøvl med video - Afspil alle slags mediefiler med disse tips

Irriterende nok indeholder Windows 10 som standard ingen software til afspilning af dvd. Du kan hente appen Windows DVD Player i Windows Store, men den koster 114 kroner. Det bedste bud til de, der vil se dvd’er, er VLC Media Player. Programmet er gratis og blev for nylig opdateret til at understøtte Windows 10. Det understøtter også en lang række filformater, også de mere ukendte, hvilket gør VLC’s afspiller til et meget nyttigt værktøj.

Selvfølgelig har mange af os flyttet fra fysiske dvd til streaming. Netflix og bibliotekernes filmtjeneste Film-striben, fungerer på Windows 10 i standardbrowseren, Edge, men for eksempel sidstnævnte har behov for installation af Silverlight, et plugin og udviklerværktøj, som Microsoft har skabt og vedligeholder.
Har du opgraderet fra Windows 7, kan du være berørt, hvis den ældre version af Silverlight er fulgt med.

Se også:  Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje

Oplever du knas i visningen, kan du løse det og forsætte din maratonstreaming af House of Cards ved at besøge Microsofts hjemmeside.

Herfra kan du geninstallere Silverlight ved at følge hjemmesidens vejledning.
Når det gælder musik, har Micro-soft indbygget en tjeneste i Windows 10 ved navn Groove musik.

Tjenesten er som bonus også integreret med Xbox og andre Windows-enheder. Ulempen er, at du måske har brugt tid på at oprette spillelister i Spotify, Google Music etc. og ikke ønsker at bruge Groove. Heldigvis er deres apps tilgængelige i Windows og Windows Store, og du kan altid nemt skifte din valgte tjeneste.

Browser-baserede streamingtjene-ster såsom Google Musik understøttes også, men de arbejder ikke særlig godt i Edge, fordi browseren ikke streamer multimedier, når den er minimeret.

Du kan indstille en stan-dard musiktjeneste (dvs. den, som musikken automatisk vil bruge) ved at gå til Start > Indstillinger > System.
Vælg ”Standardapps” fra listen til venstre. I sektionen ”Musikafspiller” vises et udvalg af de afspillere, som er installeret. Vælg den, du ønsker, og tryk på ”OK”.

TAGS
reparation
software
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S