Home » Styresystem » Guide: Sådan fikser du Windows 10
Guide: Sådan fikser du Windows 10

Guide: Sådan fikser du Windows 10

Share

Har du problemer med Windows 10, behøver du ikke altid spørge andre om hjælp. Her får du Datatid TechLifes store førstehjælpskasse med 10 gode redskaber, når computeren gør knuder

Når det handler om it, kommer du langt med lidt basal viden. Windows 10 er blevet mere stabilt, og det er langt foran sine forgængere, men – og det er et stort men – det er stadig plaget af opstød og kvababbelser, som kan gøre det vanske-ligt at bruge. Ligesom det er dig, som bestemmer foran skærmen, kan du også blive herre over din pc.

Problemer kan udraderes, når du ved, hvad der skal gøres, eller hvor du skal lede.
Selvom vi på Datatid TechLife bestræber os på at give dig de bedste forslag og løsninger, kan vi ikke hjælpe dig hvert minut af dagen.

I stedet kan vi bringe dig en samling af de mest almindelige Windows 10-problemer og de bedste måder at løse dem på.

Vores store gør det selv-guide er brudt op i kategorier for bedre overblik, og vi har fremhævet ord, som henviser til rettelse af bestemte komponenter og elementer.
Næste gang du løber ind i et pro-blem, så tjek denne guide. Løsningen vil måske være her. Er du stadig i vildrede, så leder vi dig til de rigtige steder for at finde svaret.

1 En perfekt Windows-pc

Planlægger du at opgradere til Windows 10, kan installation af styresystemet være første sten på vejen. Opgaven kræver en vis mængde ledig plads på drevet.

Se også:  Reparer din pc eller server med augmented reality – helt uden briller

For Windows 10 er mindste pladskrav 16 GB, som bør friholdes på det primære systemdrev, som computeren bruger. Windows 10 kræver egentlig det samme som tidligere Windows-versioner, så har du opgraderet før, kan du sandsynligvis gøre det igen. Du kontrollerer, hvor meget plads du har tilbage under ”Min computer” (eller ”Denne pc”). Her vises alle de drev, du har.

Du kan se den resterende plads angivet under hvert drev, eller du kan højreklikke og vælge ”Egenskaber” for et bedre overblik (systemdrevet er normalt C:).
Din pc skal også være i stand til at køre Windows 10. Det betyder, at det skal opfylde bestemte, minimale systemkrav.

Heldigvis er kravene relativt lave: en processor på 1 GHz eller hurtigere, 1 GB (32-bit) eller 2 GB (64-bit) ram, 16 GB ledig plads på harddisken, en grafisk enhed med Microsoft DirectX 9 og en Microsoft-konto kombineret med internetadgang. Find din computers specifikationer under Kontrolpanel > System og sikkerhed > System.

2 Aktivering

Nogle brugere har oplevet problemer med at aktivere deres kopi af Windows 10, hvilket kan opstå af forskellige årsager. Enkelte har givet sig selv problemer med en ulovlig kopi af Windows 10.

I modsætning til tidligere versioner er Windows 10 udelukken-de tilgængelig online, hvilket betyder, at de officielle Microsoft-websteder er det bedste sted at købe.

Firmaet har før givet styresystemet væk gratis, men det tilbud er nu udløbet. Fra Microsofts hjemmeside kan du hente kopier i enten 32-bit eller 64-bit versioner. Hvis du opdager, at du ikke kan aktivere Windows 10, har Micro-soft indført fejlfindingsværktøjet Aktivering med den seneste Jubilæums-opdatering.

Se også:  Fire fede og gratis programmer udvalgt af AODs redaktion

Du finder det under Indstillinger > Opda-tering og sikkerhed. Klik på ”Akti-vering” fra listen i venstre side og vælg ”Fejlfinding” (du ser ikke denne mulighed, hvis styresystemet er aktiveret).

3 Opdatering

Windows 10 er på mange måder internetbaseret. Der er tidspunkter, hvor det ikke er en fordel, for eksempel ved systemopdateringer.

Det mest irriterende ved auto-matiske opdateringer er genstar-ten, som tilsyneladende kan komme når som helst (og på ubelejlige tidspunkter). Løs det i ”Windows Update” (under Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed).

Klik på “Avancerede indstillinger” og vælg mellem ”Automatisk” og ”Giv besked for at planlægge genstart”. I nogle versioner skal du gå ind under Windows Update > Rediger aktive timer. Windows ved nu, hvornår du er aktiv og ikke ønsker forstyrrelse fra en genstart.

Hver version af et nyt styresy-stem har også sit eget sæt kompatibilitetsproblemer, og Windows 10 er ingen undtagelse. Overgan-gen fra Windows 8.1 skurrede mindre end overgangen fra Windows 7 til Windows 8, men der er stadig visse programmer, der kan fejle og ophøre med at fungere.

Et af programmerne er Chrome, som nogle brugere var nødt til at slette og geninstallere. Hvis et program ikke fungerer med Windows 10, så prøv at kigge i Windows Store eller på den officielle hjemmeside for software for at finde en opdatering. Virker det ikke, så slet og geninstaller.

Flere og flere udviklere opdaterer deres programmer til Windows 10, så det er et mindre problem end før.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
reparation
software
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S