Home » Styresystem » Guide: Sådan får du pc’en hurtigere i gang
Guide: Sådan får du pc’en hurtigere i gang

Guide: Sådan får du pc’en hurtigere i gang

Share

Er din computer længe om at starte op? Det er virkelig generende. Men du kan gøre noget ved det. Læs her, hvordan du får en Windows 10-pc op i gear – ganske gratis

De fleste har vist prøvet at have en Windows-pc, som er alt, alt for længe om at komme i gang, efter at du har trykket på startknappen.

Heldigvis kan du selv gøre meget for at give pc’en et skub bagi, så apps, programmer og hardware igen arbejder smidigt sammen, og din maskine igen spinder som en mis.

Blandt de mest klassiske årsager til en langsom opstart er rod og manglende sortering på harddisken eller manglende opdatering af drivere – alt sammen noget, som belaster Windows 10.

Se også:  Verdens måske mindste og letteste 13,3"-laptop

Andre gange kan alvorligere ting være på spil, for eksempel vira og malware.

Sidst, men ikke mindst, kan et pc-skrivebord være fyldt med ikoner og genveje, og en masse overflødige filer kan også være årsag til miseren. 

Det meste kan du ordne ved hjælp af tredjepartsprogrammer og Windows selv, hvilket vi viser dig i denne miniguide. Ingen af trinene i guiden koster dig en krone. Tværtimod får du gratis en hurtig pc tilbage.

AODs bedste tip

Skift opstartsrækkefølgen, det vil sige det drev, hvorfra Windows 10 først starter op. Nogle BIOS’er er som standard sat til at starte op fra dvd-drevet. ”Del”, ”F2”- eller ”F11”-knappen åbner som regel BIOS under opstart.

1 Ryd op på lageret

Med tiden fyldes pc’en med skrammel: Rester af afinstallerede apps og programmer, logfiler, forældede drivere. Åbn Stifinder, og lokaliser dit primære drev under ”Denne pc”. Højreklik, og vælg ”Egenskaber” i funktionsmenuen. Klik på ”Diskoprydning” under fanen ”Generelt”, derefter på ”Ryd op i systemfilerne”. Lad Windows scanne og finde filer, du kan slette.

Se også:  Den mest hårdføre computer du kan få fingrene i
 
Tjek apps og programmer

Ryd op i apps og programmer. Kontrollér først lagerpladsen under Indstillinger > System > Lager for at få en oversigt over, hvad det er for programmer og filer, der fylder. Du kan slå Lagerassistenten til for løbende at lade Windows rydde op, eller du kan vælge ”Apps og funktioner”. Her finder du også en anden mulighed for diskoprydning under ”Midlertidige filer”.

TAGS
Bærbar
Bærbar computer
computer
langsom computer
langsom pc
pc
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S