Home » Internet » Guide: Sådan får du det optimale hjemme-netværk
Guide: Sådan får du det optimale hjemme-netværk

Guide: Sådan får du det optimale hjemme-netværk

Share

Mange af os er nu nødt til at arbejde hjemme – og få al underholdning bag hjemmets fire vægge. Det sætter udstyr og internetforbindelse på en hård prøve. Heldigvis kan du forholdsvis nemt opgradere boligens netværk

Er du også tvunget til at opholde dig derhjemme sammen med din familie de fleste af døgnets timer? Så skal boligens it-infrastruktur kunne håndtere den ekstra belastning fra arbejde og underholdning.

Du kan heldigvis nemt gøre en masse for at forbedre hjemmets adgang til internettet, til lokale netværk og til indhold som streaming og til gaming. For eksempel kan du optimere din router ved at opdatere firmware og skifte netværkskanal for at undgå overlap med eventuelle naboers. Du kan hente appen Wi-Fi Analyzer fra Farproc og bruge din smartphone til at undersøge belastningen på kanalerne.

Se også:  Den stille revolution af hjemmenetværket – Wi-Fi 6E

Men når alle i hjemmets beboere pludselig er på, hvad enten det drejer sig om sjov eller arbejde, så er det på tide at opgradere sit udstyr. AOD har fundet fem områder, hvor du heldigvis kan optimere dit udstyr, så alle kan være med.

Udvid rækkevidden

En god router er ikke altid nok, hvis mange er på ad gangen, eller hvis hjemmet er fyldt med ”døde” områder, hvor Wi-Fi-signalet ikke når ud. En løsning er et såkaldt adgangspunkt, også kaldet en repeater, som forlænger rækkevidden fra den trådløse router.

AOD gav Netgears adgangspunkt en anbefaling i februar.

Basis: Linksys LAPAC1750

Dette elegante trådløse adgangspunkt understøtter op til ac-standarden og leverer samlet 1750 Mbps over 2,4 GHz og 5 GHz. Det har en LAN-port til 1000 Mbps-overførsel. Modellen er kompakt og ekstern og kan nemt placeres, hvor behovet er størst.
Pris: 1600 kr.

Ambitiøs: Netgear WAC540

Enheden understøtter ac-standarden og tri-band, så du kan afsætte et frekvensbånd til bestemte, krævende funktioner. I alt får du en båndbredde på op til 3 Gbps. WAC540 har to LAN-porte til 1000 Mbps og har leveret op til 573 Mbps i test. Pris: 1900 kr.

Luksus: Cisco WAP571E

Ciscos trådløse adgangspunkt har to eksterne antenner og to LAN-porte med op til 1000 Mbps i overførselshastighed. For de to trådløse GHz-bånd ligger den samlede hastighed på 1900 Mbps. Pris: 2700 kr.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
hjemmetnetværk
Internet
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S