Home » Internet » Guide: Sådan får du mest ud af Google Drev
Guide: Sådan får du mest ud af Google Drev

Guide: Sådan får du mest ud af Google Drev

Share

Begrebet “skyen” kan være forvirrende, hvis ikke du er bekendt med begrebet, men det er faktisk bare en måde at referere til, hvordan man kan gemme filer online. Du vil måske gerne have en kopi af vigtige filer online som backup eller, du vil gerne kunne tilgå dine filer fra enhver computer, der er forbundet til internettet. At gemme filer i skyen gør dem også nemmere at dele.

Der er adskillige skytjenester at vælge imellem, men en af de måske mest kendte er Google Drev. Du kan bruge den på flere måder, og den første er at bruge din webbrowser til at se, skabe og redigere filer online.

Det er dog måske mere brugbart at downloade softwaren – ved navn “Backup og synkronisering“ – da den gør dig i stand til at udvælge en mappe på din computers harddisk, som vil blive synkroniseret med Google Drev online, og du kan synkronisere med flere computere, så de samme filer altid er tilgængelige overalt.

Se også:  Ny cloud-tjeneste skal gøre det mindre komplekst at udvikle til skyen
1 Opret en konto

Gå til https://drive.google.com, og klik på “Gå til Google Drev.” Hvis du allerede har en Google-konto, kan du starte med at logge ind og bruge Google Drev, men hvis ikke, så klik på “Opret en konto” for at komme i gang. Du bliver guidet gennem processen ved at vælge en e-mailadresse til Gmail og sikre den med et password.

2 Hent Backup og Synkronisering

Når du er logget ind i Google Drev, så kig i nederste venstre hjørne og klik på knappen ved navn “Hent Backup og Synkronisering til Windows.” Du bliver ført videre til download-siden, hvor du skal klikke på “Download”-knappen i “Privat”-sektio-nen på siden. Gem filen og gå igennem installationen. Start programmet, og du bliver bedt om at logge ind i din Google-konto.

3 Konfigurer Backup og synkronisering

Vælg hvilke foldere, du gerne vil have synkroniseret mellem din computer og Google Drev. Backup og Synkronisering vælger automatisk dit skrivebord, Dokumenter og Billed-folderne, men du kan fravælge disse. Du kan også tilføje flere foldere med “Vælg Mappe” -knappen [Billede A]. Der er ingen begrænsning på antallet af mapper, du kan synkronisere, andet end den pladsmængde, du har til rådighed.

Se også:  Nu stormer virksomhederne op i skyen

Billede A

4 Fil- og billed-muligheder

Som udgangspunkt bliver alle dine filer i de udvalgte mapper gemt i skyen, men du kan ændre dette med “Skift”-knappen. Du kan vælge kun at tage backup af billedfiler i disse foldere eller klikke på “Avancerede indstillinger” for at specificere de billedtyper, du vil ignorere.

For at undgå at bruge al din plads på fotos og videoer, kan du vælge at sænke deres kvalitet til “Høj kvalitet” i stedet for “Original kvalitet”. Klik på sidstnævnte, der er markeret i blåt i teksten “Uploader billeder og videoer i original kvalitet”.

TAGS
Google Drev
Lagerplads
online storage
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S