Home » Software » Guide: Så nemt optager du lyd på din computer
Guide: Så nemt optager du lyd på din computer

Guide: Så nemt optager du lyd på din computer

Share

Brug Windows’ egen app til at optage personlige beskeder, forelæsninger eller interviews. Det er ikke svært. Følg blot vejledningen her

Der kan være mange grunde til at lave lydoptagelser via pc’en. Måske du er stude-rende, der optager et foredrag, en journalist, der optager et interview eller en sangskriver, der forsøger at få gemt en melodi, inden du glemmer den.

En optagelse kan også være en besked, som du kan sende til en person via en chat-app som en mere personlig måde at kommunikere på end en tekstbesked, men uden at skulle gribe til telefonen.
Der er masser af apps i Microsoft Store, som optager lyd, heraf mange gratis. Du kan også benytte den fremragende open source multitrackoptagepakke Audacity, der findes gratis på nettet.

Men det er faktisk ikke nødvendigt at installere en app, hvis du bare nemt og hurtigt skal optage noget. Windows 10 har nemlig en indbygget app, Stemmeoptager, du blot skal søge på i Windows’ søgefelt.

Se også:  Windows 11 frigivet – men kun i beta
1 Åbn Stemmeoptager

Start med at skriv ”stemme” i Proceslinjens søgefelt (normalt nederst til venstre på skærmen). Appen bør dukke op blandt søgeresultaterne. Hvis ikke, søger du i Microsoft Store. Før du kan bruge den, skal du have en kompatibel mikrofon tilsluttet. Mange bærbare computere og tablets har sådan en som standard. Ved en stationær computer skal du muligvis tilslutte en USB-mikrofon.

2 Kom i gang med appen

Brugerfladen er noget sparsomt indrettet. Du får blot vist et blåt mikrofon-ikon midt i vinduet og tre prikker nederst til højre. Klik på dem for at få et link til mikrofon-sektionen under Indstil-linger, så du kan styre, hvilke apps der har adgang til din mikrofon. Derudover er der ikke andet at gøre, men klik på ikonet for at optage.

Se også:  Her er Windows 11: Nyt look og et boost til hybridarbejde og gaming
3 Optag en besked

Tal i mikrofonen, og brugerfladen ændrer sig lidt. Nu er der tre knapper og en tæller, som viser optagelsens længde. Den store blå knap i midten stopper optagelsen. Der placeres en markør i filen, som du ser, når du redigerer. Det er smart, hvis du skal genstarte. Pauseknappen sætter optagelsen på pause, indtil du starter den igen.

4 Afslut din optagelse

Når du er færdig med at optage, stopper du ganske enkelt optagelsen med et klik på den blå stopknap. Hovedvinduet i appen dukker igen op, men denne gang med din optagelse vist. Du kan herfra lave nye optagelser med den blå mikrofonknap eller afspille din optagelse. Har du lavet flere separate optagelser, vises de i vinduet, indtil du sletter dem.

TAGS
indspilning
lydoptagelse
lydoptager
Tips og tricks
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S