Home » Styresystem » Guide: Ryd op på pc’en med Lagerassistent
Guide: Ryd op på pc’en med Lagerassistent

Guide: Ryd op på pc’en med Lagerassistent

Share

Harddisken bliver hurtigt fuld af overflødige filer, glemte data og skrammel. Heldigvis har Windows 10 en funktion kaldet Lagerassistent, som gør det nemt at rydde op og luge ud.

Noget af det bedste, du kan gøre for at holde din pc i god form, er jævnlig oprydning, så dine diske ikke fyldes med filer og programmer, du ikke længere bruger. Med tiden vil du opdage, at dit drev nemt bliver proppet med filer, når du installerer programmer og henter opdateringer. Jo mere et drev fyldes op, jo langsomme-re vil det arbejde. Takket være Windows 10’s Lagerassistent er det blevet utrolig nemt at luge ud og rydde op på pc’en.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

Microsoft har designet Lager-assistenten til at arbejde i baggrunden uden behov for konfiguration. Vi har før omtalt assistenten, men her får du vores mere dybdegående guide om, hvordan du indstiller funktionen, så den kun fjerner de rigtige filer og efterlader alt andet, som er vigtigt.

1. Sørg for at Lagerassistenten er slået til
Tjek først, om Lagerassistenten i Windows er slået til. Det gør du ved at gå ind under Startmenu > Indstillinger > System > Lager. Her får du vist alle de drev, du har på din pc, samt hvor stor lagerplads der er til rådighed. Neden-under ser du et afsnit kaldet ”Lagerassistent”. Her kan du slå den til og fra.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

2. Skift indstillinger for assistenten
Klik herefter på linket ”Rediger, hvordan vi frigiver plads automatisk”. I næste vindue får du et par mulig-heder at vælge imellem. Øverst bestemmer du, hvornår assistenten kører. Standard er, når pladsen er trang. Klik på rullemenuen og vælg en anden tidsplan. For eksempel ”Hver uge”.

3. Midlertidige filer
Når du bruger din computer, genereres der bunker af filer, som kun er nødvendige i kortere tid. Derefter fylder de bare op. Brug Lagerassistenten til at fjerne dem efter en given periode. Standard er 30 dage, hvilket synes som en fin tidshorisont til at sikre, at filerne ikke er nødvendige mere.

TAGS
Guide
lagerassistent
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S