Home » Software » Guide: Ryd op og reparer – så er pc’en som ny
Guide: Ryd op og reparer – så er pc’en som ny

Guide: Ryd op og reparer – så er pc’en som ny

Share

Måske har du hørt om det japanske fænomen Marie Kondo. Har du mod på at komme i dybden med rodet i dine digitale skuffer, så er her den store guide til at få luget ud i computeren.

Takket være råd fra den japanske oprydningsekspert, Marie Kondo, hvis tv-serie på Netflix er blevet enorm populær, er oprydning blevet smart. Verden rundt lægger folk hænderne på deres ejendele, holder hver ting i deres hænder og stiller spørgsmålet: Giver denne genstand mig glæde? Er der ingen reaktion, er det tid til at give slip.

Kondos bog og tv-show fokuserer på vores fysiske rod, men du kan anvende principperne på din computer (guiden her er ikke udformet eller godkendt af Marie Kondo, men ideerne minder om hendes). For det første skal du afsætte noget tid. Det er vigtigt at gøre alt på én gang.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring

Kondos metode er at rydde op i ét hug frem for en gradvis, behagelig proces. Det er meningen, at du skal opleve så stor forandring, det vil chokere dig ud af dine gamle vaner, så du ikke ophober rod igen.

Før du begynder, bør du installere et filgendannelsesprogram (for eksempel Recuva), hvis du nu ved et uheld sletter noget eller skifter mening. Du har sikkert ikke brug for det, men bliver du for ivrig, er det praktisk at have ved hånden. Installer Recuva før du begynder. Installerer du efter, du har slettet noget, betyder det, at du risikerer at overskrive det og miste det for evigt.

Billeder

Som så mange andre, har du sikkert hundredvis af billeder på din pc (eller på et eksternt drev) kopieret direkte fra din telefon eller dit digitalkamera. Der er dyrebare minder imellem – fødselsdage, højtider og sjov med vennerne – og du kommer nemt til at bruge timer på at gennemgå dem og blive nostalgisk. Der er dog meget skidt eller ligegyldigt imellem, og de er ikke organiseret på en meningsfuld måde.

Se også:  Guide: Sådan gør du dine internet-ting sikre

Organiser dine fotos efter sted og dato for at gøre dem nemmere at finde igen.

Der er forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig. Irfanview er fantastisk til billedbehandling i bundter (især omdøbning og konvertering), men Windows’ egne billedredigeringsværktøjer er også forbedret i de senere år og er ideelle som hjælp til at overveje hvert foto, inden du optimerer, gemmer eller kasserer det. Er du logget ind på din Microsoft-konto, synkroniserer appen også automatisk dine billeder til OneDrive, så du kan få adgang til dem overalt, hvilket er praktisk.

TAGS
ccleaner
oprydning
rengøring
uninstaller
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S