Home » Andet » Guide: Ret fejl i fotos i en fart
Guide: Ret fejl i fotos i en fart

Guide: Ret fejl i fotos i en fart

Share

Du behøver ikke bruge timer i Photoshop Elements 2019 med at tilrette et foto for at få et fremragende resultat. Programmet har nemlig en række smarte værktøjer, som gør det hurtigere og nemmere

Photoshop Elements er ganske vist et virkelig effektivt billedredigeringsprogram, som kan bruges til at lave komplekse lagkompositioner, men det kan også i en fart forbedre dine selfies. Programmet kan meget andet end det avancerede ekspertmodus. Uanset hvilken af de tre tilstande i programmet du er i, kan du ved at åbne rullemenuen ”Enhance” finde en række nyttige funktioner, der kan finpudse et billede.

Grav lidt dybere, og du vil opdage, at Photoshops Elements fuldautomatiske værktøjer har nære familiemed-lemmer, der giver dig mere kontrol over resultaterne, så du ender med et naturligt udseende foto fremfor et overmættet, lilla og overdrevent skarpt resultat.

Se også:  Her er 4 forrygende programmer, der er helt gratis

Vi bruger 2019-udgaven af softwaren her, men du kan følge trinnene i enhver nyere version. Down-load en gratis prøveversion fra www.adobe.com/dk/products/photoshop-elements/features.html.

1 Auto Smart Fix

Filteret går efter at forbedre dit billede. Test først visningerne Before og After. På billedet har det mørknet modellens hud, samtidig med at lysstyrken i øjnene og hårets skin er bevaret. Du har ingen kontroller i Auto Smart Fix, men filteret er godt, hvis du har en masse billeder, du skal behandle. Find det i menuen ”Enhance”.

2 Smart Fix

For at få mere kontrol med tingene, skal du åbne sektionen ”Smart Fix” i panelet ”Adjustment”. Med en skyder ændrer du graden af en effekt. Der er et gitter af miniaturebilleder at vælge imellem. Knappen ”Auto” gør det samme som Auto Smart Fix. Der er en nulstillingsknap øverst til højre på paletten.

Se også:  Guide: Sæt billeder sammen og bevar perspektivet
3 Auto Smart Tone

Enhance > Auto Smart Tone er smart til portrætter, hvor hudtoner er vigtige. Et gitter lægges hen over dit billede med et kontrolpunkt, du kan flytte. I hjørnerne vises ekstreme versioner af billedet. Ved at flytte kontrolpunktet mod et af disse, bliver dit billede mere som det. Find et tilfredsstillende sted i gitteret, og klik på ”OK”.

4 Belysning og farve

Auto-versioner af begge findes i menuen ”Enhance”. De manuelle muligheder i paletten ”Adjustment” er bedre. De har som Smart Fix en skyder og miniature-billeder af modus såsom Shadows, Midtones og Highlights. Find flere muligheder under ”Lightning”, som træder frem, når du også åbner farvesektionen.

TAGS
Adobe Photoshop Elements
Billedbehandling
Billedredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S