Home » Styresystem » Guide: Reparér Windows
Guide: Reparér Windows

Guide: Reparér Windows

Share

Vil du løse et problem, er en geninstallation eller en genoprettelse af dit kuldsejlede Windows den bedste løsning. Her er, hvad du skal gøre …

Ikke alle geninstallatio-ner kræver fuldstændig rengøring af harddisken. Vælger du geninstallation eller en gen-oprettelse af Windows, forbliver dine programmer, indstillin-ger og filer intakte. Processen er begrænset til at installere en frisk kopi af dine Windows-filer oven på din eksisterende kopi. Bunder dit pro-blem i en ødelagt fil eller Windows-indstilling, kan genoprettelsesinstallationen normalt reparere det.

Se også:  Guide: Sådan gør du dine internet-ting sikre

Alle genoprettelsesinstallationer har det til fælles, at du skal aktivere dem inde i Windows. Du kan ikke starte fra dit installationsmedie og reparere Windows ad den vej, men skal aktivere processen inde fra Windows. Hvis du ikke kan starte Windows, skal du udføre en komplet rens (se afsnittet ”Den store, totale geninstallering”) og der-efter lave en genopretning.

Start reparationen

En genopretningsinstallation afhænger af din pc-model, og hvilken version af Windows du kører. Brugere med Windows 8.1 og 10 bør (i hvert fald i første omgang) undgå indstillingerne for nulstilling, som findes under Indstil-linger > Opdatering og sikkerhed > Gen-oprettelse. Filer og apps fra Windows Store bevares, men alle almindelige programmer, du har installeret, bliver slettet sammen med Windows selv.

I Windows 10 kan man starte reparationen fra medieoprettelsesværktøjet (Media Creation Tool).

I Windows 10 kan man starte reparationen fra medieoprettelsesværktøjet (Media Creation Tool).

I stedet skal du ”opgradere” din Windows-kopi. Dermed får du en til-svarende, ikke altødelæggende gen-installation, som nulstiller/opdaterer med den ekstra bonus, at apps og programmer, inklusive dem du har instal-leret uden om Windows Store, bevares. For at gøre det, skal du bruge Win-dows-installationsmediet, du oprettede i trin-for-trin-guiden på forrige side, hvis du ikke har den nyeste version af det.

Se også:  Sådan redder du en Windows-computer, der nægter at starte

Du har brug for det allernyeste installationsmedie, fordi opgraderings-installationer kun virker, hvis versionen af Windows på din pc svarer til den på dit installationsmedie. Har du for eksempel installeret Service Pack 1 i Windows 7, skal du have et tilsvarende opdateret installationsmedie, så du undgår den kedelige opgave med at forsøge at afinstallere Service Pack 1 via Windows Update (hvis du kan), der-efter geninstallere Windows og hente og geninstallere Service Pack 1 sammen med alle dine andre opdateringer.

Windows 10-brugere kan også starte reparationsprocessen direkte i Windows’ medieoprettelsesværktøj (Media Creation Tool) ved at vælge opgradering, når de bliver bedt om det. Men det tager lang tid at downloade filerne, så du kan ligeså godt oprette dit installationsmedie. Især, hvis nu opgraderingsinstallationen ikke virker, og du beslutter dig for at gå hele vejen og slette alt i en ny installation.

TAGS
geninstaller
reparation
Systemoptimering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S