Home » Gratis software » Guide: Rediger video nemt og gratis
Guide: Rediger video nemt og gratis

Guide: Rediger video nemt og gratis

Share

Hvis du vil redigere dine videooptagelser og have masser af professionelle værktøjer, skal du overveje at hente den gratis version af Lightworks, som kun har få begrænsninger

Hvad med at bruge den samme videoredigerings-software som de bedste filmfolk i verden? Så skal du overveje Lightworks, der er blevet anvendt til Pulp Fiction, Heat, The Wolf of Wall Street og mange andre biograffilm.
Programmet er gratis, men hvis du arbejder professionelt med video, skal du vælge betalingsversionen med ekstra værktøjer og eksport i høj opløsning. Ellers er gratisversionen tilstrækkelig.

Programmet har alt, hvad du skal bruge for at redigere videoer og eksportere i diverse filformater og til YouTube. Videoredi-gering er ressourcekrævende. Så hold dig til det enkle, mens du lærer at videoredigere, og luk ned for andre programmer. Under installationen kan du vælge dansk som sprog, men det bliver programmet ikke særlig dansk af. Engelsk er dog sjældent en hindring.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer
1 Opret et nyt projekt

Hent Lightworks fra lwks.com. Når du starter, får du skærmen “Local projects”. Efterhånden som du arbejder på projekter, bliver kvadraterne erstattet med titler og minibilleder, men i starten er de tomme. Programmets brugerflade ligner ikke noget, du kender fra Windows. Indstillin-gerne får du adgang til fra tandhjulsikonet øverst til højre.

2 Vælg indstillinger

Klik på “Create New Project”, og et vindue viser de forskellige specifikationer for det nye projekt. Projektet skal have et navn, og appen vil have videoens framerate oplyst: Hvor mange billeder i sekundet. Hvis du er usikker, vælger du muligheden “Auto”. Hvis du vil, kan du også skrive nogle hurtige noter om dit projekt i tekstfeltet.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
3 Find dine filer

 

Som nybegynder kan du støtte dig til de skærmtips, du får, og kan senere slå dem fra. Her er vi i “Log view”, hvor du finder og organiserer kildematerialet til dit projekt: video- og lydspor. Når du arbejder på et nyt projekt, bliver “Project Contents” -delen tom. Klik på “Local Files” for at finde og importere de videoklip, som du vil bruge.

1 2 3 4Næste

TAGS
AOD Download
Lightworks
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S