Home » Gratis software » Guide: Rediger dine film med Billeder
Guide: Rediger dine film med Billeder

Guide: Rediger dine film med Billeder

Share

Windows 10’s billeder-applikation kom under kærlig behandling ved sidste års Fall Creators Update. Blandt mange andre forbedringer fik den evnen til at redigere videoer, og det ville man ikke forvente af en applikation, der simpelthen hedder “Billeder.”

Når vi ikke har en enkeltstående Videos-app – og efter at den gamle Windows Movie Maker nu er fjernet fra Microsofts website – er Billeder det bedste gratis video-redigeringsprogram, man kan få. Og nej: Vi orker ikke at dykke ned i besynderlighederne ved Microsoft Store eller det vilde web.

I Billeder kan man arrangere og trimme sine hjemmevideoer, tilføje musik, tekster og effekter, og man kan eksportere projektet som en fil, der er klar til at blive uploadet til YouTube eller afspillet på familiens tv. Billeders funktioner til videoredigering er ikke komplekse, men det er nemt at lære dem at kende, og de kan lave en virkelig flot video på baggrund af dine klip.

1 Importer dine filer

Der er en “Importér”-knap øverst til højre i Billeders brugerflade, og med den kan man importere fra en mappe, der allerede ligger på pc’en eller fra et USB-drev. Hvis du vælger en mappe, får du ikke valget “Åbn” eller “Importer”, men “Føj denne mappe til Billeder” [Billede A]. Du linker mappen til Billeder, således at programmet ved, at det er et sted, hvor dine filer kan være.

Billede A

2 Opret et projekt

Åbn “Mapper”, og vælg en mappe, der indeholder videoklip, som du vil bruge. Fra menuen “Opret” vælger du “Brugerdefineret video med musik” [Billede B]. Programmet samler automatisk en video for dig, hvis du vælger den funktion, men det er bedre at gøre det manuelt, fordi Billeders algoritmer ikke ved, hvad der er vigtigt for dig i et videoklip. Giv dit værk et navn, som du senere kan redigere.

Billede B

3 Arranger og trim klip

Billeder anbringer normalt dine klip i kronologisk orden, men du kan også trække og slippe klip i den rækkefølge, du ønsker, ved hjælp af historietavlen forneden. Når dine klip ligger i den rigtige rækkefølge, trimmer du uønskede stumper i begyndelsen og slutningen ved hjælp af knappen “Trim”. Klik på den, så kommer dine valgte klip frem med blå markører, som du kan flytte [Billede C].

Se også:  Guide: Lav fede videoer med forrygende gratis-program

Billede C

4 Tilføj en titel

Det er nemt at oprette titler. Vælg det første klip i din historietavle, og klik på knappen “Tekst” foroven. Nu får du et specielt vindue, hvor du kan vælge en placering og det udseende, der skal følge din videotitel [Billede D]. Brug “Filtre” til at justere klippets farvebalance. Der er ikke mange stilarter at vælge imellem, men man kan vælge dem med et enkelt klik.

Billede D

5 Tilføj bevægelse

Den næste knap er “Bevægelse” [Billede E], som gør det muligt at zoome ind på dit klip og flytte synsvinklen som med et virtuelt kamera. Effekten knytter sig til hele klippets længde – det er tilsyneladende ikke muligt at påvirke varigheden – og den kan være relativt beskeden, men der er ingen diskussion om, at den giver en fornemmelse af bevægelse. Man kan vælge mellem 11 former for tilt, zoom og panorering.

Billede E

TAGS
Billeder
videoredigering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S