Home » Sikkerhed » Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD
Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD

Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD

Share
5 Drevadgang

Start Parted Magic fra hovedmenuen. Vælg standardfunktionen “Run from RAM”, så kommer du til en Linux-desktop, der er fuld af værktøjer. Du bør begynde med File Manager: Find din nødlidende harddisk til venstre, højreklik på den, og vælg “Re/mount.” Føj “ro” til enden af listen [Billede E] for at køre drevet som read-only, idet vi ikke er her for at lave ulykker, og en Windows-installation, der ikke reagerer, er sandsynligvis ikke blevet slukket forskriftsmæssigt. Nu bør du kunne begive dig rundt i dine filer. Hvis du tilslutter et USB-drev, kan du kopiere dem over.

Billede E

6 kloning og oprydning

Linux-appen Clonezilla er fremragende til at udskifte drev. Som navnet antyder, kan den præcist klone indholdet af ét drev til et andet. Du finder den på Parted Magic-desktoppen som “Disk Cloning.” Mens der ikke er startet noget drev, kører du den og vælger, om du vil tage backup til en imagefil eller lave en stykvis kopiering af drevet. Vælg “local_dev” på det næste skærmbillede, indsæt dit USB-drev, og så er du i gang. Hvis man tager backup af et drev, der ikke lider af hardwareproblemer, men som er inficeret, beder man selv om at få problemer.

Se også:  Guide: Sådan fikser du en computer, der ikke vil starte

ClamAV – kørt via genvejen “Virus Scanner” på Parted Magic-desktoppen – downloader de seneste virus-definitionsfiler. Og hvis du har startet dit måldrev med læse/skrive-adgang (læs om det i tekstboksen “Kodeordspanik” herunder), prøver scanneren at rydde op på din vaklende disk [Billede F]. Kør den, før du kloner – eller efter, hvis du frygter, at din disk ikke holder så længe …

Billede F

Kodeordspanik

Har du glemt dit Windows-kodeord? Eller sidder du ved en fremmed maskine, der er låst? UBCD kan hjælpe. Først skal du igennem lidt forberedelse for at få Windows ud af sin faste boot-tilstand. Start Windows som sædvanlig, foretag en genstart (du behøver ikke at logge ind), og boot straks fra UBCD. Hvis du prøver at få adgang til pakken, efter at der er slukket for maskinen, kan du kun bruge dit Windows-drev i read-only-tilstand. Start Parted Magic, kør dit drev i File Manager, gå til menuen “System Tools” via app-starteren forneden til venstre, og åbn “Change Windows Password.”

Vælg din harddisk, og brug den første valgmulighed til at få en liste over de installerede brugere. Skriv det brugernavn, du vil ændre, og brug de relevante funktioner til at rydde kode-ordet, forfremme brugeren til administrator, eller oplåse en konto, der kan være stivnet på grund af overenergisk admin-brug. Det er bedst ikke at vælge et nyt kodeord med dette værktøj – ryd det gamle, log ind i Windows, og vælg et nyt herfra.

TAGS
boot
kodeord
Restore

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S