Home » Sikkerhed » Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD
Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD

Guide: Red gamle pc’er med Ultimate Boot CD

Share

Der findes ikke noget værre end en maskine, som har opgivet ånden. Windows nægter at boote. Ens dyrebare filer er under lås og slå. Og uden de rette diagnosticerings-værktøjer kan man ikke finde ud af, hvad der er i vejen – for ikke at tale om at få gang i sagerne igen. Det er her, Ultimate Boot CD (herefter kaldet UBCD) kommer ind i billedet.

UBCD er blevet udviklet i løbet af henved 15 år og udgør en bootbar samling af de bedste freeware-redskaber til alle former for redningsopgaver. Man behøver ikke at køre den fra en disk, for den kan sagtens køre fra USB, hvis du forlængst har droppet optiske medier. Og den kan klare stort set alt, hvad man har brug for – fra kloning eller selektiv kopiering fra døende drev til undersøgelse af individuelle hardwarekomponenter for at afdække, hvad der er i vejen med hardwaren.

Se også:  Hjemmearbejde medvirker til at udrydde adgangskoderne

Pakken bliver holdt opdateret så meget som muligt, men det er værd at huske, at mange af redskaberne og driverne i UBCD er gearet til ældre hardware, og de er bedst egnet til at puste liv i ældre laptops. Hvis du vil genoplive en mere moderne Windows 10-maskine, skal du først prøve Microsofts egne redningsværktøjer.

1 Forbered medier

Det første logiske skridt: For at kunne bruge UBCD skal du være i stand til at boote fra den. Brug en fungerende computer til at hente et UBCD-ISO via et mirror-site på www.ultimatebootcd.com (eller brug torrenten, hvis du vil tage hensyn til de frivilliges bredbåndsregninger), og find enten et USB-drev på mindst 1 GB eller en tom cd eller dvd, hvis du vælger den optiske løsning. Brænd ISO’et på normal vis – hvis du ikke har softwaren, kan du bruge CDBurnerXP fra www.cdburnerxp.se – eller skriv det til USB ved hjælp af Rufus. Sørg for, at du formaterer dit USB-medie med de rigtige indstillinger.

Billed A

2 Boot fra det

Indsæt dit medie i maskinen, og boot fra det – enten ved at indstille boot-prioriteringen i BIOS eller ved at starte bootmedie-menuen. Et lille forbehold: Hvis din BIOS er beskadiget, kan du måske ikke vælge de rette medier manuelt. Det kan være slemt – til trods for, at UBCD kan hjælpe med at gendanne mistede BIOS-kodeord – men søg online efter hemmelige tastaturkombinationer, som din hardwareproducent kan have indført: Man kan ofte tvinge et USB-drev eller et optisk drev til at boote, når man tænder for maskinen.

TAGS
boot
kodeord
Restore

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S