Home » Tips og trick » Guide: Red de mistede filer
Guide: Red de mistede filer

Guide: Red de mistede filer

Share
Betalte løsninger

Mange betalingsværktøjer giver mulighed for at gendanne en begrænset mængde data gratis, således at du ikke kun kan se, om de kan finde dine manglende filer; du kan også gendanne i hvert fald nogle af dine filer uden at skulle betale noget.

iCare Recovery graver dybt for at finde tabte filer og partitioner.

Ud fra det kan du vurdere, om et køb af dette datagendannelses-redskab er pengene værd. Blandt de gode værktøjer finder man Disk Drill (www.cleverfiles.com/data-recovery-software.html), der kan gendanne op til 500 MB data gratis.

Man kan aktivere den komplette version på tre Windows- eller Mac-maskiner samtidig, og prisen er 89 dollar (eller 118 dollar med livsvarige opgraderinger). EaseUS Data Recovery Wizard Free (www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm) kan gendanne op til 2 GB gratis, mens Pro-versionen koster 70 dollar og omfatter gratis fjernkonsultation og assistance, hvis man får brug for det.

Avanceret gendannelse

En ting er at gendanne filer, der er blevet slettet ved et uheld, men hvad sker der, hvis en hel partition eller et helt drev forsvinder? iCare Recovery og betalingsværktøjer kan hjælpe, men før du hoster op med pengene, kan du overveje endnu et gratis redskab: DMDE (https://dmde.com).

Det er ikke ret brugervenligt, men det kan finde manglende partitioner i Windows og er godt til at finde partitioner fra andre operativsystemer, selv de proprietære. Hvis du døjer med data fra et internt drev, er DMDE sagen.

Partition Find and Mount har tre former for parti-tionsscanning.

Gå til www.dmde.com/download.html, og klik på linket “Download DMDE for Windows”. Gem zip-filen på et andet drev end det, du prøver at gendanne data fra. Højreklik på zip-filen, og vælg “Extract All”.

Når det er gjort, starter du DMDE ved at dobbeltklikke på dmde.exe.
Når du bliver bedt om at vælge det drev, du ønsker at gendanne fra, vælger du “Logical Disks” efterfulgt af drevbogstavet, hvis det er synligt i Windows.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

Hvis det ikke er det, lader du “Physical Disks” være valgt. Klik på hver “Physical Drive”-enhed efter tur for at finde den, du søger data på. Klik “OK”, når den er fundet.

DMDE scanner drevet for partitioner. Klik “OK” for at fjerne fejl, hvorefter flere matches – lignende eller øjensynlig identiske – kommer frem. Vælg en ved hjælp af det relevante navn/drevbogstav, din parti-tionsstatus, dit f.system (filsystem) og størrelse for at identificere det. Klik “Open Volume”.

Dobbeltklik “[All Found + Reconstruction]” i feltet til venstre, og klik “OK”. Gennemgå $Root-mappen og se på drevets indhold, eller højreklik på en mappe, og vælg Find Files…, når du skal lede efter filer. Brug wildcard til fuzzy-søgninger eller til at søge efter filtype (såsom *.png).

Med Free Edition kan man gendanne op til 4000 filer fra den aktielle søgning på én gang. Når du har nået din grænse, lukker du appen, genåbner den og gentager din søgning.

En anden mulighed er at opgradere til betalingsversionen. Express-versionen koster 20 dollar for et enkelt års licens, men man kan også betale 48 dollar for en ubegrænset licens.

Gendan efter ransomware

Ransomware findes i mange former.

Er du blevet udsat for et ransomware-angreb? De fleste trusler retter sig mod dine data frem for at lukke dig ude fra din pc. Man skal typisk bruge en genoprettelsesdisk eller boote i Fejlsikret tilstand med netværk for at fjerne den underliggende infektion, før man kan begynde at gendanne sine filer.

Hvis filerne for nylig er blevet krypteret, burde du kunne gendanne dem fra en nyere backup. Hvis dine filer er lagret i OneDrive, og du har et Microsoft 365-abonnement, burde du modtage en advarsel om, at filerne er blevet ændret eller slettet, og at du har mulighed for at rulle tilbage til tidligere, uinficerede versioner.

Se også:  Trin for trin-guide: 3 ting der er gode at kunne i Microsoft Excel

Hvis funktionen ikke kommer automatisk, klikker du på knappen til OneDrive-indstillinger og vælger Indstillinger og “Gendan dit OneDrive”. Efter at have bekræftet din identitet kan du hurtigt rulle et defineret tidsrum tilbage fra rullemenuen.

Du kan også vælge “Brugerdefineret dato og klokkeslæt” til at se ændringer på en tidslinje og udvælge det bedste øjeblik, du kan rulle tilbage til. Hvis du ikke har nogen backup, eller du ønsker en hurtigere løsning, skal du undersøge, om der findes et dekrypteringsredskab til den specifikke ransomware-infektion.

Dit sikkerhedsværktøj har forhåbentlig identificeret ransomwaretypen, og du skal da besøge www.nomoreransom.org/en/decryption-tools.html og se en omfattende liste over typer, redskaber fra troværdige antivirusudbydere plus en guide til deres brug.

Vær omhyggelig med, at du har det rigtige redskab, ellers risikerer du, at indholdet bliver forvandlet til ukendelighed hinsides gendannelse. Nogle udbydere såsom Trend Micros Ransomware File Decryptor kombinerer alle deres værktøjer til ransomware-dekryptering inden i et enkelt program.

Selvom du bliver bedt om at vælge ransomwaretypen, er der et praktisk link: “Jeg kender ikke ransomware-navnet.” Klik her, så bliver du bedt om at vælge en af dine inficerede filer. Appen analyserer den for at afgøre, hvilken ransomware der står bag, og hjælper dig med at gendanne filerne.

I mellemtiden vælger du dine filer eller mapper ved at klikke på dem i hvert felt, hvorefter du vælger Tools > Recover for at åbne gendannelses-dialogboksen.

Klik på Size-knappen for at få et estimat over den mængde plads, dine gendannede elementer kræver. Klik så “…” for at vælge et andet drev med tilstrækkelig plads. Sørg for, at “include deleted” er valgt, hvis det er muligt, og klik til sidst OK.

TAGS
filgendannelsesprogram
Filhåndtering
gendannelse
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S