Home » Tips og trick » Guide: Red de mistede filer
Guide: Red de mistede filer

Guide: Red de mistede filer

Share
Gendan med Recuva

Purans hurtige scanning understøtter både NTFS- og FAT-drev, hvilket burde dække de fleste behov, men det kan også gendanne data fra andre filsystemer.

Så længe de er synlige for Windows, burde Puran kunne håndtere dem. Det kan endda finde mistede partitioner og formaterede drev, og det kan potentielt gendanne data fra dem såvel.

Hvis Puran ikke kan gendanne dine data, er det for tidligt at blive grebet af panik. Der eksisterer andre gratis redskaber, men vores erfaringer med dem er blandede.

Tidligere ville vi have anbefalet Recuva (www.ccleaner.com/recuva), men selskabet bag er holdt op med at distribuere sin porterbare version, og den er ikke blevet opdateret siden 2016.

Hvis du imidlertid har et eksemplar installeret (eller dine tabte filer er på et andet drev end det, din Windows-installation ligger på), er det forsøget værd.

Recuva har sin egen indbyggede guide til arbejdet med at gendanne dine filer – det er sandsynligt, at du skal lade “All Files” være tilvalgt. Klik “Next”, og klik så “Browse” under “Specific location” for at vælge den mappe, der indeholder din manglende fil.

Recuva har en guide, der kan hjælpe med at finde filer.

Hvis du er i tvivl, kan du overveje at vælge C:\Users\{Brugernavn} (hvor {username} er dit Windows-brugernavn), fordi det er her, de fleste af dine manglende filer normalt vil befinde sig. Klik “Next”.

Se også:  Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc

Hvis filerne kun har været væk i kort tid, bør du vente med at køre den dybe scanning. Klik Start, og vent, til scanningen er færdig. Der kommer nu en liste over filer – de, der er farvet grønne, bør stadig kunne gendannes.

Marker dem, du vil gendanne, og klik “Recover” for at gemme dem på et andet drev, og prøv så at åbne en fil for at se, om den er blevet gendannet.

Flere gratis værktøjer

Endnu et fuldt porterbart redskab er det gratis iCare Recovery Free (www.icare-recovery.com/data-recovery-free.html), som kan forsøge at gendanne slettede filer.

Efter download og udpakning starter du iCare-Free.exe og vælger “Deleted File Recovery”. Vælg dit drev fra dem på listen, og klik “next” for at foretage det, der svarer til Purans hurtige scanning på dit drev.

Når det er gjort, bygger iCare Recovery et mappetræ med filer, der potentielt kan gendannes, således at man kan finde den fil, man søger, ved simpelthen at navigere til dens mappe ved hjælp af navigationsfeltet.

Når du er nået ned til den mappe, der rummer din manglende fil, vil du forhåbentlig se den anført i filoversigten. Vælg den, og klik “Preview” for at få en visning af en tekst, et billede eller en kode (heksadecimal). Hvis filen er komplet, markerer du dens boks og klikker “Recover” og gemmer den et andet sted.

DMDE kan gendanne filer fra stort set ethvert filsystem.

Hvis scanningen ikke finder noget, kan du prøve at klikke på knappen “Advanced File Recovery” for at få en dybere scanning, der måske også kan finde tabte og formaterede partitioner.

Se også:  Nye professionelle funktioner i Dropbox – gendannelse er blevet nemmere

Når det er gjort, bliver filerne ikke opregnet efter deres placering, men efter deres type. Luk simpelthen Raw Files i navigationsfeltet op, og vælg filtypen.

Du vil ikke kunne identificere en fil ved dens navn, for navne bliver simpelthen tildelt af iCare, efterhånden som det finder hver fil. I stedet er du nødt til at gennemgå hver fil manuelt – brug dens størrelse som omtrentlig indikation – og klik “Preview” for at se, om din fil kan genkendes og gendannes.

Hvis du vil undgå at bruge tid på at genscanne drevet fremover, klikker du “Save Session”. Så kan du gå ud af iCare Recovery og klikke “Load Session” for hurtigt at begynde igen.

En advarsel: Lad være med at vente for længe, før du fortsætter din søgning, idet yderligere ændringer af dit drev sandsynligvis vil slette flere filer, der ellers kunne gendannes.

TAGS
filgendannelsesprogram
Filhåndtering
gendannelse
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S