Home » Processor » Guide: Pres Intels Skylake-X-processorer til det yderste
Guide: Pres Intels Skylake-X-processorer til det yderste

Guide: Pres Intels Skylake-X-processorer til det yderste

Share

Hvis du har hørt om Core i9-7980XE, vil du vide, at der er tale om et monster af en processor:18 kerner og 36 threads, lavet med 14 nm.

Hvis du er parat til at give de penge, denne chip koster, eller du vil bruge pengene på en af de kostbare Skylake-X-processorer, kan du få mest muligt ud af din nye cpu ved at overclocke den.

Vi må erkende, at Intel ikke har fejret triumfer med overclocking i sine to seneste generationer. Chipsættene Z270 og HEDT X299 har døjet med alt fra temperaturproblemer til VRM-kvababbelser. Der findes dog mange løsninger på disse trængsler – fra udskiftning af varmepasta på siliciummet til brugen af en kraftigere køleløsning.

Det betyder imidlertid ikke, at disse chips ikke kan clocke, for det kan de virkelig, og med Core i9-7980XE, der leverer en forrygende forbedring på 30 procent i både enkelt- og multikerneydelse ved solid belastning, er fristelsen til at skrue op for spændingen større end nogensinde før. Hvordan griber man det an? Det viser vi her.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Intel-bundkort der rykker
1 Strøm og varme

Når man overclocker, øger man spændingen og skruer op for multiplikatoren. Det medfører to ting: Der bliver skabt mere varme i systemet, og der bliver brugt mere strøm. Du skal sikre dig, at du har en strømforsyning, der kan levere mellem 20 og 30 procent mere, end du bruger i øjeblikket. Og din køleløsning skal leve op til kravene.

Vi anbefaler, at dit kabinet som et absolut minimum har to godt ventilerede indgangsåbninger, en udgangsåbning og en passende stærk cpu-køler. Det kan man opnå med nogle af de større luftkølere, men man får bedre resultater med en væskekøler. Enhver processor med færre end seks threads skal bruge en 120 mm-køler, mens vi anbefaler en 240 mm-køler til 6 til 16 threads. Hvis man skal højere op, skal man have en 280 mm-køler eller et skræddersyet køleanlæg.

2 Indledende øvelser

Vi er nødt til at køre nogle indledende test for at finde ud af, hvor godt vores system klarer sig. Det gør vi ved at gå til BIOS og aktivere Extreme Memory Profile (eller XMP). Genstart maskinen, tamp løs på Delete-tasten, og gå ind i Asus’ UEFI-BIOS. Tryk så F7 foroven [Billede B]. Gå ned til “Ai Overclock Tuner”, og vælg “XMP.” Tryk F10, gem, og vend tilbage til skrivebordet.

Se også:  Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel

Billede B

3 Hent softwaren

Download HWMonitor, CPU-Z (begge fra www.cpuid.com), Prime95 og Cinebench R15. I Prime 95 klikker du “Just Stress Testing”. Når vinduet “Run a Torture Test” kommer frem, klikker du “OK” [Billede C]. Det kører en stresstest på din processor ved at tvinge den til at søge efter Mersenne-primtal.

Lad den køre i cirka fem minutter, og klik så på “Test”-menuen, og klik “Stop.” Start HWMonitor-vinduet, og led efter en overskrift med din processors modelnavn. Noter den maksimale temperatur og den højest opnåede kernefrekvens over alle kerner.

Billede C

TAGS
intel
processor
skylake

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S