Home » Underholdning » Guide: Perfekt video-afspilning
Guide: Perfekt video-afspilning

Guide: Perfekt video-afspilning

Share

Du kan holde dig til ‘Let MadVR decide’, så gør den sit bedste for at finde ud af, hvad din gpu og din skærm kan klare. Men hvis farverne er meget nedtonede, skal du manuelt vælge den korrekte tilstand. Hvis du har en HDR-kompatibel skærm og gpu, er det bedst at vælge ‘Passthrough HDR content to the display’, for det giver skærmen mulighed for at klare bearbejdelsen, og det er din eneste mulighed til Dolby Vision-materiale.

Sørg for, at du får gode lydniveauer og den rigtige kanalmiksning.

‘Convert HDR content to SDR using pixel shader math’ er det mest nærliggende valg, hvis du ikke har en HDR-kompatibel skærm eller gpu.
Du kan stort set lade indstillingerne være, som de er; der er mulighed for at justere det maksimale antal “nits”, men 200 er fornuftigt, også selvom skærmen understøtter noget klarere.

Den sidste funktion, vi vil nævne, er ‘Process HDR content by using pixel shader math’. Brug den, hvis du har en HDR-kompatibel skærm og gpu, men ønsker at lade MadVR klare HDR-arbejdet – det vil ærlig talt være underligt. Vi springer de to LUT-baserede funktioner over, fordi vi ikke dækker oprettelse af en skræddersyet 3D-tabel til skærmen.

Se også:  Samsung skyder et 130" filmbillede direkte op på din væg

Nu kan du nyde 4K HDR-afspilning selv på beskeden hardware med en passende gpu. Hvis du er interesseret i de andre funktioner, drejer de sig hovedsageligt om skalering, udglatning og dithering.

Vi anbefaler som regel DXVA2 som den hurtigste løsning. ‘Smooth Motion’ under ‘Rendering’ er en funktion, der kan hjælpe med at eliminere rysten på grund af forkerte refresh-rates. ‘Only if there would be motion judder’ er det bedste valg.

Vi står på skuldrene af genierne hos http://forum.doom9.org. Hvis du er blot det mindste interesseret i videokvalitet, kodning, afspilning og codec-teknologi i almindelighed, kan du her finde mange års nyttige oplysninger og gode råd.

Hjemmebiografer

Når du først har en stor skærm, vil du også have en matchende stor lyd fra noget som dette.

Vi har en svaghed for hjemmebiograf-opsætninger. En stilfærdig mediecenter-pc, der driver en projektor, og som er forbundet til en surroundsound-A/V-forstærker, kan levere en formidabel underholdningsløsning. Når det gælder folk fra pc-verdenen, kan det imidlertid knibe med audiosiden, men hvis man drømmer om en stor skærm, skal man også have stor lyd.

Se også:  Dette minikamera er nok nemmere til foto og video end mobilen

Vi vil ikke gennemgå alle mulighederne, men et godt sted at begynde er en passende A/V-forstærker med matchende satellit-surroundhøjttalere plus en subwoofer, hvis du holder af buldrende bas. Et godt eksempel er Dolby Atmos, der føjer lodrette højttalere til sagerne, men selv en enkel 5/6/7.1-
surroundløsning vil levere sød musik til dine ører.

Et potentielt problem for pc-audio er skelnen mellem “genereret” audio – for eksempel fra spil – og forud optaget audio til et film-soundtrack. Sidstnævnte skal typisk ledes til A/V-forstærkeren over en digital forbindelse, ellers sørger de digitale rettigheder for, at resultatet er stilhed. Bagsiden ved at bruge en digital audioforbindelse er, at folk kun får stereo-output til “normal” pc-audio. Løsningen består i at bruge audiostikkets matrix-output og afkode digitale soundtracks til analog. Ja, audiofiler, sådan gør man det.

TAGS
afspiller
hjemmebiograf
Video

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S