Home » Stationær computer » Guide: Overclock dig til større ydelse
Guide: Overclock dig til større ydelse

Guide: Overclock dig til større ydelse

Share
Vi lever i et samfund

Overclocking-miljøer kan for alvor hjælpe en til at flytte sine konkurrencegrænser og opnå større effektivitet og scorer. Man kan bruge dem til at finde andre overclockere, som er villige til at komme med kritik og rådgive om opsætning, test og scorer. Besøg forummer som Tom’s Hardware. Og www.overclock.net er også et godt sted for begyndere. Her finder man et stort amerikansk overclocking-team.

Led efter mennesker, som kan gøre dig klogere, og som ikke har noget imod at dele ud af deres viden. Du kan også prøve på YouTube, hvor du for eksempel kan finde Stepongzis Bearded Hardware.

Vælg et hold

Endelig kan du finde gratis tips, som bliver slået op på HWBot. Se på skærmdumpene og find ting, du måske ikke har overvejet, for eksempel driverversioner, operativsystemer eller justeringsredskaber.

Begynd med holdkonkurrencer. Når du er klar til at konkurrere for første gang, er det bedre at være med på et hold end at gå solo. Du får opbakning og viden fra et helt hold, som hjælper dig med at forbedre dine bedste overclocks. Hertil kommer, at du får adgang til ærlig feedback om dine chancer. Du tror måske, at du kender din placering på listen, men overclockere holder ofte deres bedste scorer for sig selv, indtil konkurrencen er tæt på at være slut.

Du kan slutte dig til et hold på HWBot, men vores eksperter anbefaler, at man begynder på et Overclock.net-team, fordi dette site er så imødekommende over for begyndere. Stepongzi har også for nylig oprettet et team på HWBot (ved navn Bearded Hardware), der henvender sig til folk, der gerne vil lære noget. Når man slår scorer op, skal man være omhyggelig og dele illustrationer. Man kan finde HWBots generelle regler og retningslinjer på websitet. Hver konkurrence har sine egne regler og krav, og du bør derfor huske at læse dem grundigt. Hvis du ikke lever op til et krav, og der ikke er tid til at råde bod på det, kan du blive diskvalificeret.

Se også:  Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz

Det drejer sig dog ikke kun om at følge reglerne. HWbot er en database, og dine resultater bliver gemt i en periode. Hvis du leverer detaljerede og informative oplysninger, får du et godt ry, især hvis du er ny inden for konkurrence-overclocking. Husk at dele dine skærmdumps og om muligt billeder af udstyr og komponenter. “Prøv at tage billeder; slå ikke blot en score op. De fleste vil gerne se, hvordan du arbejder,” foreslår Stepongzi.

Få en Sponsor

Det hjælper at få sponsorstøtte, men det giver også mange udfordringer. Mange af de bedste overclockere, herunder Miller og Stepongzi, bliver sponsoreret, hvilket betyder, at en komponentproducent forsyner dem med produkter, og det gør det billigere for dem at konkurrere. Men med disse gratis komponenter følger der et tungt pres. Producenterne forventer ikke kun, at man vinder konkurrencer, men at man slår verdensrekorder.

Se også:  Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc

Det er ikke nemt at leve op til forventningerne. For eksempel kan en cpu, som af et firma formodes at køre ved 5,8 Hz, vise sig at være langsommere på grund af siliciumlotteriet. Nogle sponsorerede overclockere føler sig presset til at teste næsten hver nat – hvis et produkt fra et andet firma får en højere score, kan overclockeren risikere at blive ringet op af sponsoren, der ikke vil finde sig i at være nummer to.

Stepongzi, der fandt sin første sponsor efter et års konkurrencer, mener, at en sponsor er nødvendig, hvis man vil være konkurrencedygtig. Sponsorer henvender sig til overclockere eller omvendt.

Men man skal kunne bevise, at man har, hvad der skal til for at overclocke et produkt til toppen af ranglisten. En plads blandt de bedste 20 eller 10 vækker opmærksomhed.
Stepongzi viser vejen: “Man skal sørge for, at ens navn bliver genkendt. Så er man i gang. Kunsten er at slå til med det samme og vise folk, hvad man duer til. Hvis man vil have fodfæste i denne verden, er man nødt til at demonstrere, hvad man kan. Så kan der pludselig opstå nye muligheder ud af det blå.”

1 2 3 4 5 6Forrige

TAGS
overclocking
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S