Home » Stationær computer » Guide: Overclock dig til større ydelse
Guide: Overclock dig til større ydelse

Guide: Overclock dig til større ydelse

Share

Hvis du vil højere op, er du nødt til at opgradere din køling, og det er en milepæl for seriøse overclockere. Hvis man for alvor vil være konkurrencedygtig, skal man bruge flydende kvælstof, også kendt som LN2.

Flydende kvælstof er en seriøs omgang; begynd hellere med en enklere køleløsning.

Flydende kvælstof er en seriøs omgang; begynd hellere med en enklere køleløsning.

Du behøver imidlertid ikke at begynde med LN2. Køling er en af de største udfordringer for uerfarne overclockere. Du kan derfor overveje at arbejde dig op fra luft- eller vandkøling til single-stage-køling og cascade-køling, før du tager springet til flydende kvælstof. David Miller, der har konkurreret siden 2010, siger: “Uanset om den nye overclocker vil lave 2D-processor-benchmarking eller 3D-grafikkort-benchmarking, er det vigtigste aspekt ved overclocking afprøvning af kølingens virkning. Det første skridt for begynderen består i at anskaffe en højtydende luftkøler eller en form for væskekøler.” Man bør også overveje at lave sin egen vandkøling-løkke. Mesotten siger, at selvom alt i en-køling er fin, giver den ikke den samme ydelse som en skræddersyet løsning.

Se også:  Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc

Single-stage-køling bruger en kompressor, der kan give mulighed for temperaturer under frysepunktet – omkring -40 grader til -60 grader. Når man går videre til cascade-køling, kan man komme ned på cirka -80 grader. Men med flydende kvælstof kan man få cpu-temperaturen endnu længere ned: -196 grader.

Gå ikke ned på gear

Vælg dit udstyr omhyggeligt. Entusiaster har egne stærke meninger om deres foretrukne mærker. Desværre er der imidlertid ingen trylleformular af mærker, der kan garantere en maskine, der slår alle rekorder, men vi har fået nogle gode råd fra eksperter om det at bygge et overclockingsystem.

Accepter hellere, at dit konkurrenceoverclocking-system ikke kommer til at se kønt ud.

Accepter hellere, at dit konkurrenceoverclocking-system ikke kommer til at se kønt ud.

Joe Stepongzi har været konkurrence-overclocker siden 2009, og han siger: “Det er altid godt at afprøve hver enkelt komponent og derefter samle dem. Kunsten er i virkeligheden at finde hver eneste komponent, som er god, anskaffe den og bygge noget på den baggrund. Hvis man har én svag komponent, bliver den naturligvis det svageste led. Det er godt at teste hver enkelt komponent separat på en eller anden måde, og det er det, vi bruger forskellige benchmarks til. Når vi er tilfredse, samler vi dem alle sammen og sætter dem i gang.”

Se også:  Vanvittig ydelse: Ny Intel-processor rammer 7,45 GHz
TAGS
overclocking
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S