Home » Stationær computer » Guide: Overclock dig til større ydelse
Guide: Overclock dig til større ydelse

Guide: Overclock dig til større ydelse

Share

Vil du gerne være en super-overclocker? Her kan du læse, hvordan du kommer i gang

Overclocking sætter gang i ydelsen, men hvad med din street cred? Du kan prale med dine bedrifter over for vennerne, men hvis du for alvor vil vise alverden, hvad du kan præstere, skal du smøge ærmerne op og kaste dig ud i konkurrenceoverclocking. Konkurrencedeltagere over hele verden har glæde af et kolossalt onlinemiljø. Man kan vinde præmier og slå rekorder. Konkurrerende overclockeres ultimative destination er HWBot, der er vært for globale over-clocking-konkurrencer og vedligeholder en database over verdensrekorder. Hvis du får en placering i nærheden af de førende, bliver du ikke til at skyde igennem.

Lyder det spændende? Til dem, der enten er begyndere inden for over-clocking, eller som er interesserede i at konkurrere: Vi er her for at hjælpe jer. Her får du de professionelle over-clockeres bud på, hvordan du kommer i gang.

Begynd med cpu’er og ram, ikke med grafikkort. Dyre grafikkort koster som regel mere end cpu’er og ram-sæt, og du bliver derfor mere ked af det, hvis du ødelægger et grafikkort ved at presse det for hårdt. Det er nemmere at overclocke cpu’er og ram.

Se også:  Sådan bliver den næste generation computere

Cpu’er er det mest populære sted at begynde. Ligesom andre komponenter har de indbyggede sikkerhedsfunktioner såsom thermal throttling, der er med til at undgå skade på grund af for høj spænding eller utilstrækkelig køling. Hertil kommer, at det er nemmere at holde cpu’ens varme i skak end at køle “de fleste reference-gpu’er,” som det bliver udtrykt af Albrecht Mesotten, der har konkurreret siden 2009. “Det er også meget nemmere at afprøve stabilitet hos en cpu end hos en gpu.”

Dette er, hvad frost-overclocking kræver på et professionelt niveau.

Dette er, hvad frost-overclocking kræver på et professionelt niveau.

Du behøver ikke de dyreste komponenter. Når man ser på topscorerne hos HWBot, vil man se rækker af dyre komponenter. Det lyder, som om man kan købe sig til en plads i toppen, men de over-clockere, vi har talt med, siger, at man ikke behøver de kostbareste komponenter – man kan sagtens vinde point med ældre dele. Og konkurrenceoverclocking indebærer andet end at presse GHz.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring

Selvom man anskaffer de dyreste enheder og presser dem til de højeste clockhastigheder, er der ingen garanti for sejr.

Dette er, hvad frost-overclocking kræver på et professionelt niveau.LN2-dåsen i forgrunden er en Intel-certificeret vacuumbeholder.

Dette er, hvad frost-overclocking kræver på et professionelt niveau.LN2-dåsen i forgrunden er en Intel-certificeret vacuumbeholder.

Albrecht Mesotten nævner de forskellige krav, der bliver stillet til benchmarks, såsom operativsystemer, endda forældede platforme som Windows XP. En af de sværeste ting er, at man skal have en mængde operativsystemer ved hånden til ens maskineri for at opnå den bedste ydelse. Og hvis man spenderer en masse, er det ekstra surt, hvis et af produkterne tager skade.

Hinsides luftkøling

Hvis du luftkøler din pc, rammer du formentlig et maksimum på 4,8-5,2 GHz på Intels processorer af syvende generation og senere K-serie-processorer, afhængig af dit held i siliciumlotteriet – de variationer i silicium, der fører til forskellig ydelse blandt processorer med det samme modelnummer. AMD’s 2. generation-Ryzen-processorer kan nå op på 3,8-4,2 GHz med en gedigen luftkøler.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
overclocking
Systemoptimering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S