Home » Tips og trick » Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11
Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

Guide: Optimér din mus og dit tastatur i Windows 11

Share

Selvom Windows 10 og 11 bygger på samme kerne, er brugerfladen visuelt ofte forskellig. Indstillinger kan være lidt anderledes at finde rundt i, blandt andet opsætningen af mus og tastatur. Har du behov for bedre styring af dit Windows 11 – så viser vi dig her, hvordan du gør

Medmindre du bruger en tablet eller pen, er mus og tastatur uundværlige, når vi bruger computeren. Måske har du lært blindskrift eller en række genvejstaster for at gøre arbejdet hurtigere, men der findes en række indstillinger, som kan gøre endnu flere ting smartere.

Alene musen kan indstilles på måder, de fleste nok ikke er helt klar over. Oprindeligt var indstillingerne og værktøjerne udviklet til brugere med særlige behov, men alle kan få gavn af dem.

Se også:  Er mekaniske tastaturer ikke kun til gamere? – Nej, se bare her …

I Windows 11-universet er mulighederne samlet under ”Tilgængelighed”, i Windows 10 hed indstillingerne ”Øget Tilgængelighed”. Den lille navneforandring indikerer, at meget trods alt ligner sig selv, selv om du er skiftet fra Windows 10 til Windows 11. Mest forandret er nok den visuelle brugerflade, så den går vi nærmere i dybden med her.

1 Styr musens bevægelser med piletaster

Klik og flyt med musen er ikke altid den hurtigste, mest effektive måde at flytte skærmmarkøren på, for eksempel i et Excel-ark. Brug i stedet tastaturets markørtaster. Åbn Indstillinger > Tilgængelighed > Mus. Slå skyderen foroven til ud for ”Musetaster”. Vælg, om tasterne kun skal bruges, når NumLock er slået til. Med de lange skydere forneden vælger du hastighed og acceleration for musetasterne.

2 Gør markøren mere synlig

Musemarkøren er ikke låst i et bestemt design, så du kan for eksempel gøre den større eller give den anden farve, så den er nemmere at se. Gå ind under Tilgængelighed > Musemarkør og touch. I de fire felter foroven vælger du mellem sort, hvid, inverteret og den farve, du nu foretrækker. Med skyderen under ”Størrelse” kan du give markørpilen en størrelse, som er behagelig for dig.

Se også:  MSi Pulse GL76 [TEST]: Imponerende power
3 Juster musen yderligere

Juster musen ved at vælge Bluetooth og enheder > Mus. Vælg mellem primære museknap, markørhastighed, og hvor mange linjer ad gangen hjulet skal rulle. Ellers åbn vinduet ”Egenskaber for mus” med tasterne Win + R. Skriv ”main.cpl”, og tryk på ”Enter”. Under fanen ”Knapper” justerer du hastighed for at opnå dobbeltklik. Under ”Markør”-fanen vælger du mellem typer og eventuel skygge.

TAGS
mus
Tastatur
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S