Home » Internet » Guide: Opsætning af den ideelle OwnCloud-server
Guide: Opsætning af den ideelle OwnCloud-server

Guide: Opsætning af den ideelle OwnCloud-server

Share

Cloud-backup og synkronisering er strålende, når du vil sikre dig, at dine data både er beskyttede og tilgængelige på alle dine enheder.

Men du kan have en god grund til ikke at ville overlade dine data i en tredjeparts-udbyders varetægt. Udgiften er måske for høj, du stoler ikke på udbyderens kryptering, eller også vil du helst begrænse synkroniseringen til dit eget netværk.

Hvis man både vil blæse og have mel i munden, er løsningen OwnCloud. OwnCloud virker på nøjagtig samme måde som de fleste cloudsync-udbydere, men dine data bliver lagret lokalt, og den eneste begrænsning er derfor størrelsen på serverens harddisk. Tjenesten er også begrænset til dit lokalnet – du kan dog lukke op, og det viser vi dig, men hvis du er utryg over at gøre den tilgængelig over internettet, kan du holde den lukket.

Det sværeste ved OwnCloud er opsætningen, og det er her, vi kommer ind i billedet. Hvis du har et NAS-drev med OwnCloud-applikationen, kan du springe den komplekse installationspart over og gå i gang med at konfigurere og bruge OwnCloud til at sikre, at der er taget backup af dine data, og at de er synkroniserede og sikre. Her kan du læse alt, hvad du behøver at vide.

1 Installer OwnCloud

Første trin består naturligvis i at installere OwnCloud. Hvis du kører en Linux-baseret server, skal du downloade det fra www.owncloud.org; hvis du installerer det på din NAS, skal du besøge dets appcenter eller google NAS-modellen og “own-cloud” for at se, om der i miljøet er produceret en app, og derefter følge installationsvejledningen. Det drejer sig typisk om at klikke på OwnCloud-ikonet eller downloade en pakke, hvorefter man uploader den til ens NAS, der så ordner alt det svære installationsarbejde.

Se også:  10 ting du bør gøre med din PC

>> Hvis du er ejer af en QNAP, er du begrænset til OwnCloud 8.0.4, medmindre du er parat til at gennemgå nogle ret komplicerede øvelser eller nøjes med den basale database (hvilket er upraktisk, som du kan se i næste trin).

2 Konfigurer MySQL

Før du starter OwnCloud for første gang, skal du opsætte en MySQL-database, som OwnCloud kan bruge. OwnCloud har indbygget support af SQLite, men foretagendet indrømmer selv, at den ikke er særlig praktisk, og den fungerer ikke med nogen desktop-klienter, og derfor skal man opgradere. Enhver NAS, der understøtter supporting OwnCloud, og som er noget værd, bør give adgang til appen phpMyAdmin (eller tilsvarende), der konfigurerer din nye database.

>> Hvis det er nødvendigt, installerer du phpMyAdmin via din app, hvorefter du vælger appen og klikker “Configure” eller “Open” for at åbne den i et separat browservindue. Dernæst skal du logge ind i phpMyAdmin som rodbruger. Hvis det er din første gang, kan du prøve “root” som brugernavn og et blankt kodeord. Når du er logget ind, begynder du med at klikke “Change password” under “General settings” for at sikre, at kontoen har et stærkt kodeord. Brug knappen “Generate password”, og gem så det genererede kodeord i din kodeordsmanager (for eksempel LastPass).

Se også:  4 fantastiske gratis programmer
3 Opret og forbind database

Vælg fanen “User accounts” øverst på skærmbilledet. Klik “Add User Account” for at oprette en ny bruger. Det kan for eksempel være “owncloud.” Skift “Host name” ud med “Local.” Angiv så et stærkt kodeord ved at klikke “Generate” [Billede A] (noter det, eller gem det i din kodeordsmanager). Klik ud for “Create database with the same name and grant all privileges”. Blad ned, og klik “Go.”

>> Når det er gjort, går du til fanen “Databases” for at få bekræftet, at OwnCloud-databasen er blevet oprettet. Klik “Check privileges” for at sikre dig, at du kan finde dit brugernavn. Det bør hedde “localhost” for “Host name”, “database-specific” for “Type”, og det skal tildeles alle rettigheder (men det skal ikke kunne tildeles yderligere rettigheder). Til sidst lukker du phpMyAdmin-vinduet.

Billede A

1 2 3 4Næste

TAGS
Back-up
opsætning
OwnCloud
synkronis
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S