Home » Harddisk » Guide: Opdatér dine filer
Guide: Opdatér dine filer

Guide: Opdatér dine filer

Share

Nu er tiden kommet til at bringe harddisken i orden, få opdelt dine data fra systemet og udforske endnu flere måder at blive mere organiseret på

En kosmetisk gennemgang gør hele dit pc-miljø mere behageligt at se på, men de underliggende problemer som at holde styr på programmer og filer er der stadig. Derfor går vi nu et spadestik dybere.

Opdel dit drev

Har du ikke gjort det før, er det nu tid til at adskille dine data fra dit Windows-drev. På den måde kan du geninstallere Windows en gang i fremtiden uden at være bekymret over, hvad der sker med dine data.

Har du to interne drev, er du godt kørende, hvis ikke skal du partitionere dit drev i to ved hjælp af et værktøj som AOMEI Partition Assistant Standard (www.disk-partition.com). Vores kollegaer på Alt om DATA har lavet en guide med en vejledning i at bruge det, herunder hjælp til patitionering af et drev. Du finder guiden på: www.altomdata.dk/guide-giv-din-computer-nyt-liv.

Opdel dit drev i to for at beskytte dine data mod nedbrud og under geninstallering.

Har dit C-drev masser af plads, skal du blot vælge det i Partition Assistant. Brug derefter menuen ”Partition Operations” til først at kontrollere partitionen, før du ændrer størrelsen på den. Du skal skrumpe dit C-drev med den størrelse, du har brug for til din datapartition. Som tommelfingerregel bør der være minimum 60 GB til din Windows-systempartition eller 120 GB, hvis du har mange store programmer som for eksempel spil.

Se også:  Træk ekstra fordele ud af din pc med godt tilbehør

Vælg derefter drevet, som aktuelt er tildelt bogstavet ”D” (oftest dit dvd-drev), og klik på ”Change Drive Letter”. Skift det til ”Z” for at reservere bogstavet ”D” til din partition. Vælg nu den ledige plads, der blev oprettet, da du ændrede drev C og vælg ”Create Partition”.

Standardindstillingerne er gode nok (sørg for, at det er NTFS), men giv partitionen en tilpas beskrivende etiket som ”Data”. Klik på ”Apply > Proceed” og genstart for at partitionere dit drev.

Sæt turbo på Skrivebordet

Mange bruger kun deres Skrivebord som baggrund med eventuelle genveje til mapper. Vil du udnytte hele pladsen og gerne optimere den funktionalitet, som SideSlide tilbyder, skal du downloade Rainmeter (www.rainmeter.net). Dermed kan du placere flere ”skins” (lag) øverst på Skrivebordet, hver med en specifik funktiona-litet.

Har du før brugt de såkaldte gadgets i tidligere versioner af Windows, har du nok en idé om, hvordan Rainmeter fungerer. Mens SideSlide begrænser sine ”containere” til et enkelt vindue, vil Rainmeter gladelig sprede sig over hele dit Skrivebord. Når det først er downloadet og installeret, ser du nogle få standardlag.

Se også:  Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc

Klik på ikonet for Rainmeter, når du bliver bedt om at åbne konfigurationsskærmen, og du får mulighed for at vælge mellem flere forudinstalle-rede lag. Hvert lag er uafhængigt og kan derfor trækkes ind hvor som helst på skærmen. Der er også et lag kaldet Welcome med nyttige links til at gå i dybden med, hvordan programmet fungerer, samt at købe flere lag på nettet.

Når du igen er tilbage på Skrivebordet, vil drev D være klar. Den bedste metode at overføre filer på er at flytte dine brugermapper: Dokumenter, Bil-leder etc. – til det nye drev. Dermed ved systemet, hvor Windows skal finde dem.

Åbn Stifinder, højreklik på en brugermappe og vælg ”Egenskaber”, derefter fanen ”Placering”. Klik på ”Flyt” og vælg et passende sted på dit nye drev (skriv D:\(dit navn)\Dokumenter for Dokumenter), og klik på ”Anvend”, der-efter ”Ja” og mappen overføres.

Filhistorik fortsætter med at sikkerhedskopiere dine dokumenter til dit backupdrev, og du kan nu tage diskafbildninger af dit systemdrev med Macrium Reflect Free. Skal du af en eller anden årsag rulle tilbage til en tidligere fungerende version af Windows, er dine data uberørte.

TAGS
Filhåndtering
harddisk
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S