Home » Guide » Guide: Omdan PDF’er til redigerbare filer gratis
Guide: Omdan PDF’er til redigerbare filer gratis

Guide: Omdan PDF’er til redigerbare filer gratis

Share

Sidder du med et PDF-dokument, som du ikke direkte kan redigere i, så konverter det til noget, du kan ændre. Det kan du normalt ikke gøre gratis. Men her viser vi sky-baserede værktøjer og apps, som klarer opgaven

At kunne eksportere en PDF fra det gratis Adobe Reader til et program, hvor du kan redigere filen, ville være virkelig nyttigt. Men Rea-der driller. Vælger du programmets eksportfunktion, et ønsket format og derefter klikker på den blå knap ”Konverter”, bliver du opkrævet penge for at fortsætte.

Det kan måske virke lidt for smart, men Reader er ikke beregnet til at redigere, kun til at vise og udskrive PDF-filer, som ikke er redigeret, når de først er blevet oprettet. Vil du gerne redigere, skal du bruge Adobe Acrobat Pro, og det program koster op mod 4000 kroner.

Se også:  Windows 11 rulles ud fra 5. oktober

Er du ikke villig til at betale så meget, findes der gratis metoder i form af apps og programmer til download fra nettet; samt Googles og Microsofts skylagre. Lad os se på dem og komme i gang med at konvertere.

1 Med Google Drev

Den nok nemmeste metode kræver blot, at du har en Google-konto og dermed Google Drev. Log ind på Google Drev og upload din PDF ved at trække og slippe den ind i browservinduet. Er Google Drev installeret lokalt på din pc, trækker du filen ned i din Google Drev-mappe og venter på, at den vises i browseren.

pdf_1

2 Konverter med Google Drev

Højreklik på filen i browseren, når den er overført. Vælg Åbn med > Google Docs. Nu åbnes et nyt Google Docs-faneblad med PDF’ens tekst, klar til redigering. Ulempen er, at Google Docs ikke er specielt god til at bevare layoutet og foretrækker en motorvej af tekst. Dog forsøger programmet at bevare formateringen.

Se også:  Windows 11 er designet til fremtidens hybride arbejdsplads

pdf_2

3 Med Foxit Reader

Vil du hellere arbejde med PDF’en lokalt på pc’en, så prøv Foxit Reader (www.foxitsoftware.com). Det gratis program, som også fås på dansk, konverterer PDF-filer til fuldtekstformatet TXT, hvor struktur og formatering er fjernet. Teksten kan åbnes i Windows-programmet Notes-blok eller i et tekstbehandlingsprogram.

pdf_3

 

TAGS
optimering
pdf
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S