Home » Styresystem » Guide: Nem forhåndsvisning i Windows 10
Guide: Nem forhåndsvisning i Windows 10

Guide: Nem forhåndsvisning i Windows 10

Share

Du behøver ikke altid åbne en fil i et program eller i en app, hvis du blot hurtigt vil se, hvad den indeholder. Med den gratis app QuickLook kan du nemt gennemse filer uden at åbne dem

Du har sikkert haft behov for hurtigt at tjekke en fil, men det tager tid, når programmet eller den relevante app først skal åbne. Heldigvis findes appen Quick-Look.

Er det en billedfil, kan du, naturligvis, bruge Windows 10’s eget panel til forhåndsvisning og miniaturebilleder. Panelet fungerer også, hvis du vil se på en PDF. Appen kommer dog til kort, når du vil have forhåndsvisning af tekstfiler.

For at få en stor og hurtig forhåndsvisning skal du forbi Microsoft Store. Appen QuickLook efterligner en funktionalitet, som macOS-brugere har haft i et par år. Vælg først en fil med musen og tryk på Mellemrums-tasten.

Se også:  Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Nu får du forhåndsvisning over hele skærmen, så du gennemgå filens indhold uden at skulle åbne den først. Derfra kan du lukke forhåndsvisningen, åbne filen i andre programmer og apps eller låse forhåndsvisningen i åben tilstand. Det er en ret smart tilføjelse til Windows 10.

1 Installer QuickLook

Søg efter appen i Microsoft Store og klik på knappen ”Hent”. Filen er på 50 MB eller deromkring og tager ikke lang tid at downloade. Bemærk: Du skal køre med Windows 10-jubilæumsopdateringen eller senere for at kunne bruge den. Efter installation har du et nyt ikon i din systembakke, der ligner en mappe og et forstørrelsesglas.

2 Kør appen

Med højreklik på ikonet tjekker du for opdateringer, finder nye plugins, afslutter eller lader appen indlæse ved opstart. QuickLook fungerer bedst sådan, da den kører i baggrunden, til du skal bruge den. Dermed slipper du for at bruge Startmenuen, når du vil forhåndsvise en fil. Test QuickLook ved at åbne en mappe som Billeder.

Se også:  Stor Windows-opdatering klar: Her er de nye funktioner
3 Få forhåndsvist et billede

Klik på en fil én gang for at vælge den. Tryk derefter på ”Mellemrums”-tasten for at åbne QuickLook. Forhåndsvisningen er så stor, som den kan blive, uden at skære kanter eller blive forvrænget. Liggende billeder vil næsten fylde hele skærmen, mens et portræt kun vises i midten. Visningen kan flyttes med musen og endda ændres.

TAGS
forhåndvisning
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S