Home » Internet » Guide: Nå videre ud med dit WordPress-website
Guide: Nå videre ud med dit WordPress-website

Guide: Nå videre ud med dit WordPress-website

Share

Dit WordPress-website er oppe at køre, men du har knap nok kradset i overfladen af det, du kan gøre med det. Du kan optimere ydelsen. Du kan oprette et kommentarsystem. Du kan forbedre sitets synlighed i søgemaskiner. Du kan indsætte plugins, der gør det muligt at tjene penge på sitet, og du kan …

1 Multibruger-websites

Det kan være svært selv at holde et website løbende opdateret med frisk indhold, men WordPress gør det nemt at samarbejde med andre takket være support til multibruger-opsætninger. 

Før musen hen over “Users” i WordPress-instrumentbrættets menu til venstre, og vælg “Add New”. Skriv de krævede oplysninger for at oprette en ny bruger – det eneste valg, du skal tænke særligt over, er din rolle: Undgå at gøre andre end dig selv til “Administrator”. 

>> Tildel betroede brugere “Editor”-adgang. Det giver dem mulighed for at offentliggøre og håndtere opslag på dit site, herunder dem, der er skrevet af andre. Vælg “Author” for at give en bruger adgang til at skrive og redigere sine egne opslag, samtidig med at du beholder kontrollen over publiceringen.

>> WordPress genererer automatisk et stærkt kodeord til den nye bruger – husk at registrere det og dele det sikkert med dine nye site-bidragydere, således at de kan logge på.

2 Del forfatter-credits

Standardindstillingen betyder, at den, der opretter et nyt opslag, bliver karakteriseret som dets forfatter. Det kan man ændre via et opslags “Quick Edit”-menu eller via “Status & visibility”-sektionen i et opslags “Document”-egenskaber, men det begrænser dig til kun én forfatter. Hvis du vil kreditere to eller flere brugere i et opslag, skal du bruge en plugin – vi anbefaler PublishPress Authors, som er meget enkel at opsætte og bruge.

>> Når den er aktiveret, konfigurerer du den via dens eget “Authors”-ikon i WordPress’ instrumentbræt. Vælg “Authors” for at bekræfte, at alle dine brugere er anført; hvis det ikke er tilfældet, skriver du deres navne ind i rullelisten “Mapped User”, så bør pluginet samle dem op. Når du har gjort det, vælger du Authors > Settings > Display tab for at indstille, hvordan forfatterne bliver vist inden i opslagene. Når du næste gang redigerer et opslag, finder du en ny, dedikeret “Authors”-sektion i “Documents”-egenskaberne [Billede], hvor du kan skrive navnet på din udvalgte medforfatter (eller medforfattere) og dermed kreditere vedkommende.

3 Håndter kommentarer

Brugerfeedback er en værdifuld del af enhver blog, men hvis man simpelthen tillader anonyme kommentarer over hele sitet, ender det galt – spammere og trolls ødelægger oplevelsen for alle andre.

>> Vælg Settings > Discussion. Her kan du se, at WordPress tilbyder forskellige indstillinger til kontrol af feedback, og visse minimale former for beskyttelse er allerede på plads: Kommentatorer skal skrive deres navn og e-mail, før de slår noget op, og alle kommentarer fra nye bidragydere bliver holdt tilbage til gennemsyn via “Comments”-sektionen på instrumentbrættet.

>> Hvis du vil stramme yderligere op, kan du manuelt specificere afviste nøgleord (herunder URL’er, e-mailadresser og ip-adresser), som automatisk forhindrer, at en kommentar bliver slået op. Man kan også fjerne muligheden for at kommentere individuelle opslag og sider via deres egne egenskaber-sider.

> Du kan begrænse kommentarer til registrerede brugere af dit site ved at markere “Users must be registered and logged in to comment”. Hvis du vælger denne løsning, skal du vælge Settings > General og markere “Anyone can register”, idet du lader standardrollen for den nye bruger være sat til “Subscriber”. Husk også at tilføje en Meta-widget via Appearance > Widgets for at gøre “Register”-funktionen mere synlig.

TAGS
website
wordpress

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S