Home » Byg selv » Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner
Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner

Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner

Share
2 Frem med varmepastaen

Nu, da din pc er ren og fin, er tiden inde til at dykke lidt dybere ned i sagerne. Efterhånden som pc’en ældes, bliver varmepastaen mellem cpu og gpu og deres kølere også påvirket. Varmepasta har typisk en funktionel levetid på omkring to år eller mindre, hvis man gamer regelmæssigt. Den kan da sagtens fungere efter det tidsrum, og de fleste lader den gøre det, men den tørrer ud og mister sin evne til effektivt at overføre varme mellem chip og køler. Det er en af grundene til, at en pc støjer mere, når temperaturen stiger.

>> Bemærk, at vi kun anbefaler at udskifte varmepastaen, når pc’ens garanti er udløbet, eller hvis du er opmærksom på konsekvenserne. Hvis man gør det inden garantiens udløb, kan det spille en rolle, hvis der senere er noget, der går i stykker.

>> Det er ganske enkelt at udskifte varmepastaen på en cpu. Afmonter cpu-køleren, og rens både køler og cpu’ens varmespreder med en klud og propylalkohol. Hvis pastaen er tør og smuldrer, er det på høje tid at skifte den ud. Først når der ikke længere er gammel pasta på kluden, er tiden inde til de næste skridt.

Se også:  Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort

>> Når man skal bruge frisk pasta, sætter man en ærtestor klat varmepasta midt på processoren og monterer cpu-køleren igen. Fastgør den ved at trykke på kryds og tværs, idet du presser hvert hjørne ned flere gange. På den måde bliver varmepastaen fordelt jævnt. Mere skal der ikke til; tilslut ventilatorerne og AIO-pumpen igen, og så er det gjort. 

>> Imidlertid er cpu’en ikke den eneste komponent, der bruger varmepasta. Det gør grafikkortet også. Desværre er den proces ikke helt så smertefri. Det er nemt nok at tage grafikkortet ud af maskinen, men at fjerne køleren kan være en anstrengende omgang. Den varierer fra kort til kort, og selve gpu’en har ikke en beskyttende varmespreder, som cpu’en har, og det betyder, at man skal være særlig omhyggelig med ikke at overdosere varmepastaen.

Se også:  Få markedets vildeste noise cancelling hovedtelefoner til halv pris

>> Find ud af, hvilke skruer du skal fjerne fra bagpladen, fjern forsigtigt kortet, idet du følger samme fremgangsmåde som ved cpu’en. Vi kan godt forstå dig, hvis du helst vil springe grafikkortet over, men hvis du er villig til at gå i gang med dette arbejde, skal du sikre dig, at din varmepasta er ikkeledende. Pas også på ikke at miste nogen varmepuder fra køleren under arbejdet med at skille sagerne ad (de sidder typisk over hukommelseschipsene og VRM’erne på kortet).

TAGS
Byg din egen pc
støjdæmpning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S