Home » Byg selv » Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner
Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner

Guide: Luk munden på din pc for mindre end 200 kroner

Share

Hvis du synes, din stationære computer støjer for meget, når den belastes eller temperaturen i rummet er høj, så kig med her. Vi fortæller, hvad der skal til for igen at få fred og ro

I modsætning til, hvad mange nok tror, behøver man ikke at bruge store mængder kontanter på at få pc’en til at køre stille med væskekøling og store kølere. Med den menneskelige malware i form af Covid-19, der huserer i øjeblikket, tager den lokale pc-butik formentlig ikke imod kontanter. Under alle omstændigheder: Lad os antage, at du vil gøre noget ved din støjende pc. Her kan du læse, hvordan du gør din pc tavs for få penge (de enkelte resultater kan variere).

Det er en fordel, at pc’er – undtagen bærbare – rummer køleudstyr, der er mere eller mindre overdimensioneret til opgaven. Ligesom i en bil skal det sikre, at alt kører ordentligt selv på en varm dag. Og hvis vejret ikke er for varmt, kan udstyret fungere tyst. Der findes flere måder, hvorpå man kan gøre pc’en støjsvag uden større udgifter. Du behøver ikke at bruge dem alle, men hvis du gør det, får du de bedste resultater. Husk: Trykluft, varmepasta og tålmodighed.

Se også:  Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort
1 Rengøring

Til at begynde med skal du tage din computer, trække dens stik ud af kontakten og finde et fornuftigt sted at arbejde – helst uden tæpper og statisk elektricitet – og derpå gøre den ren. Tag alle panelerne af, grib dåsen med trykluft, og gå i gang. Der er formentlig en masse støv i kabinettet, og det gør ikke noget godt for luftstrømmen.

>> Hvis du ikke vil have støvet til at flyve rundt i stuen, kan du bruge en støvsuger til at fange det, mens du blæser det ud med trykluft. Du skal dog huske, at støvsugere kan danne statisk elektricitet, og man bør derfor holde en sikker afstand mellem mundstykket og pc’en.

Se også:  Grafikkort [STORTEST]: Grafikkort til enhver ambition

>> Under rengøringen skal du vaske støvfiltrene i hånden (sørg for, at de er tørre, før du igen sætter dem på plads) og dobbelttjekke, at du har været inde i alle kølernes hjørner med trykluften. Hvis du er nødt til at skille tingene ad [Billede A], må du gøre det. Det betaler sig at bruge lidt ekstra tid på det – det pynter, og det hjælper på ydelsen.

Billede A

1 2 3 4Næste

TAGS
Byg din egen pc
støjdæmpning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S