Home » Styresystem » Guide: Log på Windows uden adgangskode
Guide: Log på Windows uden adgangskode

Guide: Log på Windows uden adgangskode

Share

Er du træt af at bruge koder for at logge på din pc, kan Windows Hello være løsningen. Korrekt opsætning er dog afhængigt af, hvad din enhed understøtter

Brug af din Windows-enhed uden adgangs-kode gør din pc mere sikker, da den særlige pinkode, du i stedet benytter, ligger lokalt på din enhed (og ikke i skyen). Samtidig er det også lettere og hurtigere.

Opsætningen er ret nem at konfigurere, hvilket fremgår af guiden her. Du kan også bruge ansigtsgenkendelse med Windows Hello eller fingeraftryksgenkendelse, såfremt din pc understøtter det. Sidstnævnte kræver for eksempel, at din pc har en fingeraftrykslæser, hvilket ofte er begrænset til pc’er i business-klassen.

Se også:  Lynhurtig genindlæsning af data neutraliserer ransomware

Det siger sig selv, at du ikke bør dele din kode med nogen eller bruge indlysende kodeord som for eksempel en fødselsdag. Husk, at hvis nogen får adgang til din pinkode, har de adgang til hele din enhed. Derfor skal en adgangskode være noget, som ikke er let for andre at gætte.

1 Gå til Indstillinger

Alt i denne guide foregår i Indstillinger. Åbn vinduet med indstillingerne ved at klikke på tandhjulet i venstre side af Startmenuen. Du kan også åbne Indstillinger via Proceslinjens Handlingscenter. I Indstillinger vælger du ”Konti” og derefter ”Indstillinger for logon” i venstre kolonne.

2 Forskellige login-metoder

Den mest udbredte login-metode på Windows-pc’er er at benytte sin Microsoft-konto og den tilhørende adgangskode. Du kan også bruge en pinkode, dit fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Kender du ikke din kode eller har mistet adgangen til din Microsoft-konto, så brug hjælpe-links til højre, hvis de vises.

Se også:  Har du en piratudgave af Office eller Photoshop – så går hackere efter dig
3 Lav en pinkode

Har du ikke allerede konfigureret en pinkode, gør du det ved først at klikke på ”Pinkode til Windows Hello”. Når det er gjort, kan du altid bruge den i stedet for din adgangskode. Brug mindst en fircifret kode eller længere, hvis du vælger denne metode. Husk, at pinkoden, du angiver, er gemt på enheden, ikke online.

TAGS
Adgangskode
Ansigtsgenkendelse
sikkerhed
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S