Home » Styresystem » Guide: Log nemmere ind på Windows 10
Guide: Log nemmere ind på Windows 10

Guide: Log nemmere ind på Windows 10

Share

Du logger sikkert ind og ud af Windows 10 så ofte, at du ikke skænker det en tanke, men der findes en række ekstra muligheder, som er værd se nærmere på

Du tænker næppe over det, når du logger ind. Men faktisk er der flere muligheder, end du måske har overvejet. Det handler om brugerkonti. Her kan du vælge mellem en lokal konto og en Microsoft-konto. Og faktisk kan det give dig store fordele, hvis du vælger den måde at logge ind på, som passer bedst til din situation og dine behov.

Du kan for eksempel vælge, om brugerdata skal synkroniseres mellem computere, og om du vil bruge adgangskode, pinkode eller nogle af de andre login-muligheder. Der er lidt overraskende måske en hel del at overveje. Hvis du er lettere forvirret over, hvor du skal begynde, så er du ikke alene. Microsoft har ikke ligefrem gjort tingene krystal-klare, og derfor har Datatid TechLife sammenstykket denne vejledning til dig.

Se også:  Over 40 procent giver egne adgangskoder til kolleger
1 Microsoft-konto eller lokal konto

Første gang du opsætter din pc og opretter bruger-konto, skal du vælge mellem at bruge en lokal konto og en Microsoft-konto. Med sidstnævnte synkroniseres indstillingerne mellem pc’er. Gå til Indstillinger > Konti > Dine oplysninger. Klik på ”Log på med en Microsoft-konto i stedet”, og følg vejledningen.

2 Kræv kode fra dvale

Er du væk i et par minutter, går pc’en i dvale. Afhængigt af dine indstillinger, kan andre tilgå din konto uden brug af kode. Du forhindrer det ved at klikke på ”Indstil-linger for logon” i venstre rude. Klik på rullemenuen under ”Kræv logon” og vælg ”Når pc’en vækkes fra slumretilstand”.

Se også:  Virksomheder vil droppe adgangskoderne her i 2021
3 Automatisk indtastning af kode

Selvom du bør sikre din konto, kan det også være bøvlet og sinke dit arbejde. Her kan du overveje at konfi-gurere Windows til automatisk at logge dig ind på din konto ved opstart. Det gør du ved at trykke på tasterne Win + R for at åbne dialogboksen ”Kør”. Skriv ”netplwiz”, og tryk på Enter.

TAGS
Adgangskode
login
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S