Home » Netværk » Guide: Løs netværksproblemer
Guide: Løs netværksproblemer

Guide: Løs netværksproblemer

Share

Kan eller vil pc’en ikke tilslutte sig nettet? Prøv disse hurtige trin til fejlfinding, og genetabler din internetforbindelse

Har du tilslutningsproblemer til internettet eller måske til dit lokale netværk, skal du begynde med at bestemme, hvad problemet er. Tilsluttes andre enheder uden problemer, skal du fokusere på din pc. Tjek først netværksikonet i Proceslinjens meddelelsesområde. Viser det et gult udråbstegn eller rødt kryds, så klik for yderligere vejledning. Trådløse forbindelser kan også blive gråtonede med en stjerne. Det betyder, at andre forbindelser er tilgængelige. Klik for at se, om dit netværk er listet. Prøv at tilslutte igen.

Er du i yderkanten af rækkevidden på dit interne Wi-Fi-netværk, kan signalet forstyrres af andre netværk. Se trin-for-trin-vejledningen på næste side for at tjekke det og foretag den nødvendige ændring, som forhåbentlig forbedrer dit signal.

Grundlæggende fejlfindingstips

Basale forbindelsesproblemer kan normalt tackles ved at klikke på netværksikonet i meddelelsesområdet og vælge ”Netværks- og internetindstillinger” for at åbne Indstillinger. Du ser et status-diagram, der angiver din pc, forbindelsestypen (kablet eller trådløs), og hvilken slags forbindelse (hvis den er aktiv), som du har.
Er der ingen åbenlys løsning, tjek for eksempel om din USB-adapter eller netværkskablet er korrekt tilsluttet, ruller du ned og klikker på ”Fejlfinding af netværket”.

Windows’ egne dialogtekster bør kunne give dig et praj om, hvad der er galt, når du ikke kan få forbindelse. Ellers kan systemet selv foretage en diagnosticering.

Windows forsøger automatisk at diagnosticere problemet. Lykkedes det ikke, får du en række spørgsmål, som forhåbentlig leder dig til en løsning. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til et bestemt Wi-Fi-netværk, klikker du på ”Wi-Fi” i venstre rude og derefter ”Administrer kendte netværk”. Find det fejlramte netværk, klik på knappen ”Glem” og forsøg en ny forbindelse.

Se også:  Shuttle XPC XH410G [TEST]: Skræddersyet mikro-pc

Bunder det i en bestemt driver eller i Windows Update, skal du prøve at rulle tilbage til forrige version. Højreklik på Start og vælg ”Enhedshåndtering”. Dobbeltklik på din netværksadapter og finde fanen ”Driver”. Hvis ”Annuller driveropdatering” ikke er gråtonet, skal du klikke på det og genstarte.

Læg også mærke til den aktuelle drivers installationsdato. Er den leveret af Microsoft, har producenten sandsynligvis lavet en nyere. Fra en fungerende pc finder du producentens hjemmeside. Er du heldig, kan du hente og installere en nyere driver. Afhjælper det ikke problemet, leveres nogle drivere med værktøjer, som kan undersøge adapteren mere detaljeret. For eksempel har Intels Ethernet-drivere en række forbindelsestest.

Kig i Enhedshåndtering

Kan du ikke identificere producenten? De fleste netværksenheder er indbygget i bundkortet eller pc’en. I så fald begynder din søgning der. Ellers kan du bruge oplysningerne i Enheds-håndtering til på nettet at lede efter netværksadapterens fabrikat og modelnavn.

Se også:  Asus Zenbook Flip S [TEST]: Flip-maskine med skarp skærm

Kan du ikke fremskaffe en nyere, fungerende driver, og var det ikke muligt at rulle den installerede tilbage, eller havde det ingen effekt, skal du fjerne netværksadapteren helt via Enhedshåndtering (klik på ”Fjern enhed” under fanen ”Driver”, og genstart). En anden drastisk løsning er at gå til Start > Indstillinger > Netværk og Internet > Status og klikke på ”Netværksnulstilling”.

Fejlfinding i din internetforbindelse

Efter at have genskabt fabriksindstillingerne,
skal du nok opsætte din router på ny.

Er din pc ikke kilden til problemet, er der to veje, du kan udforske. Begynd med din router. Sluk den, vent 30 sekunder, og tænd. Ofte løser det netværksproblemer. Kæmper du med at forbinde noget trådløst til routeren, tilslutter du med et Ethernet-kabel for at kontrollere, at det stadig fungerer. Er det tilfældet, skal du fokusere din fejlfinding på routerens Wi-Fi-indstillinger.

For at logge ind på din router via din browser skal du kende dens IP-adresse. Gå til Status under Indstillinger > Netværk og internet. Klik på ”Vis dine netværksegenskaber”. Din routers IP-adresse finder du under ”Standardgateway”. Ellers tjek din routers manual for tilslutningsanvisninger.

Hvis alt fejler, skal du prøve en nulstilling af routeren og prøve igen fra bunden. Se under ”Avanceret” eller ”Systemværktøjer”. Er alle i stand til at tale med hinanden på netværket, men internettet stadig ikke virker, skal du bruge telefonens 3/4G-forbindelse til finde din internetudbyders navn.

Søg på ”support” for at lede efter en statusside, der kan afgøre, om problemet er i den anden ende, eller for at få kontaktoplysninger til teknisk support.

TAGS
netværk
netværksproblemer
pc
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S