Home » Styresystem » [GUIDE]: Løs andres pc-problemer på distancen
[GUIDE]: Løs andres pc-problemer på distancen

[GUIDE]: Løs andres pc-problemer på distancen

Share

At fikse pc-problemer over telefonen er besværligt og ofte som at lede efter den berømte nål i høstakken. Med Microsofts Lynhjælp kan du bistå venner og familie via internettet og give deres maskine direkte førstehjælp

Hvis du er personen, som familie eller venner hen-vender sig til for teknisk support, så ved du sikkert også, hvor frustrerende det kan være, at lave mirakler over telefonen, eller blive trukket hen foran den ramte pc og skulle forsøge at finde den rette kur.

Men nu er det slut. Lynhjælp er en ny funktion, som blev introduceret i Windows 10. Med den kan du overtage styringen af den ramte pc fra din egen pc. Det giver dig fleksibilitet til at undersøge, diagnosticere og forhåbentlig løse problemet.

I denne trinvise vejledning viser Datatid TechLife, hvordan du får det til at spille, og hvordan dine kontakter samtidig sikrer sig, at de også har kontrol over situationen gennem hele processen.

Se også:  Sådan bygger vi vores egen monster-pc

å log på Windows’ Lynhjælp, tjek, at din kontakt har lavet sikkerhedskopier, og løs problemerne, så de fremover ikke plager dig.

1 Start Lynhjælp

Klik i søgefeltet eller på luppen i proceslinjen, og skriv ”hurtig”. Vælg ”Hurtig hjælp”, og åbn Lynhjælp. Vælg ”Giv hjælp”, og log ind med din Microsoft-konto. En sekscifret numerisk kode vises. Du kan kopiere den, sende den pr. mail eller vælge ”Giv anvisninger” for at give den til den person, der skal have hjælp.

2 Tilslut din pc

Din modtager skal starte Lynhjælp på sin pc, vælge ”Få hjælp” og indtaste koden, som du har overleveret. Klik på ”Send”, og vent, mens et tegn angiver, at begge pc’er er tilsluttet. Det kan tage lidt tid. Din modtager skal derefter læse advarslen, før han eller hun klikker ”Tillad” for at skabe forbindelse.

Se også:  Lenovo Yoga S7 Pro X [TEST]: Stor, tung og stærk
3 Opsætning af Skrivebordet

Når modtageren er tilsluttet, får vedkommende et Lynhjælp-vindue øverst i sin skærm med beskeden ”Skærmdeling til”. Du ser nu modtagerens skærmbillede i dit Lynhjælp-vindue. Sandsynligvis er det ikke hele skærmen, som vises. Du kan manuelt ændre vinduets størrelse på sædvanlig vis eller klikke på ”Tilpas til skærm”.

4 Tag styringen

Med adgang til modtagers pc kan du begynde at bruge dine værktøjer til fejlfinding. Er modtager ikke logget på som administrator, får du en advarsel. Når du forsøger at udføre administrative opgaver, bliver skærmen sort, og personen, du hjælper, skal indtaste adgangskode til en administratorkonto på den pågældende pc.

 

TAGS
pc
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S