Home » Gratis software » Guide: Lav musik på pc’en – gratis
Guide: Lav musik på pc’en – gratis

Guide: Lav musik på pc’en – gratis

Share

Det behøver ikke at koste noget at komponere og optage musik på pc’en. Uanset om man er solist eller vil optage et helt band, kan man få forbløffende apps gratis

Musikapps kan være meget kostbare, og man kan nemt komme af med flere tusinde kroner. Det er ingenting mod udgiften til en god synthesizer eller en vintageguitar, men det er meget, hvis man skal spare.

Man behøver imidlertid slet ikke bruge penge på en fremragende musik-app. Aldrig har man som ”amatørmusiker” haft så nemt tilgang til mange af de features, som professionelle tidligere havde monopol på.
I denne guide møder du det legendariske program Cakewalk, som nu kan fås gratis hos www.bandlab.com. Men der er mange andre fine og gratis apps til pc’en: Ableton Live Lite, Pro Tools First, Traktion T7, Studio One Prime, Stagelight, LMMS … der er gratis musik-apps til enhver slags musiker.

Se også:  Sennheiser gør det let for musikere at klippe kablet

Valget af app minder om valget af guitar, synthesizer eller mikrofon: Det, der passer til den ene, duer ikke til den anden – og omvendt. Det gode ved gratis apps er, at man kan prøve så mange, man vil, indtil man finder den, man bedst kan lide.

1 Installer Cakewalk

Det tager tid at få fat i Cakewalk – man skal oprette en gratis konto hos www.bandlab.com, før man kan downloade appen. Når du første gang kører Cakewalk, bliver du bedt om at vælge, hvilke audioinputs og outputs appen skal bruge til at optage og afspille din musik. Hvis du har et dedikeret USB-musikinterface, vil det komme frem her.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
2 Kom i gang

Cakewalk har en praktisk startskærm med tre sektioner: New Project, der rummer skabeloner til forskellige former for projekter. Det kan være Basic til generel optagelse og mere fokuserede varianter som Guitar Amps og Vocals. Når du har gemt dit værk, kan du tilgå det fra Recent Projects eller Existing Project. Vi vil lave en ny indspilning og dobbeltklikker derfor på Basic.

TAGS
AOD Download
elektronisk musik
gratis software
musikproduktion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S