Home » Gratis software » Guide: Lav fede videoer med forrygende gratis-program
Guide: Lav fede videoer med forrygende gratis-program

Guide: Lav fede videoer med forrygende gratis-program

Share

Videoer er en god måde at dele særlige oplevelser og begivenheder, og det behøver ikke at være kompliceret eller dyrt at lave dem. Shotcut er et helt gratis open source-videoredigeringsprogram, der er nemt at bruge og fyldt med et imponerende udvalg af filtre og effekter, der kan sparke liv i dine hjemmevideo-projekter.

Hvis du nogensinde har brugt Windows Movie Maker, vil Shotcut med det samme føles velkendt, men hvis du ikke har, er designet intuitivt nok til, at du hurtigt vil få styr på det. For at komme i gang med dit projekt, har du brug for en samling af mediefiler (videoer, lyd og fotos), en internetforbindelse og 30 minutter. Når du er færdig, har du en video, der både ser ud og lyder som om, den var lavet med professionelt software, og som er klar til at blive uploadet på Facebook eller YouTube.

1 Download og installer Shotcut

Gå til www.shotcut.com, tryk på “Click to download,” vælg derefter enten “64-bit Windows installer” eller “32-bit Windows installer.” Hvis du ikke er sikker på, hvilken version af Windows du har, så følg instruktionerne på https://bit.ly/2I6jNbI. Når du bliver spurgt, så klik “Save file,” og klik derefter på den downloadede fil for at starte installationen. Læs betingelserne, klik
“I agree,” derefter “Next,” og “Install.”

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
2 Lav en spilleliste

Start Shotcut, klik på “File > Open,” og vælg alle de videoer og fotos, du vil have tilføjet til dit projekt. De dukker op i en liste på venstre side i Shotcut [Billede A]. Du kan tilføje flere filer senere eller fjerne nogle ved at bruge “+” og “–” -knapperne under spillelisten (playlist). For at se en video eller billeder skal du blot dobbeltklikke på den og så bruge “Pause” og “Play”-knapperne under vinduet i højre side.

Billede A

3 Start med at bygge din tidslinje

Træk dit første videoklip eller foto fra spillelisten ind i det grå område i bunden af Shotcut-brugergrænsefladen. Dette er din tidslinje. Hvis du har sat et videoklip ind, er det nu et godt tidspunkt at trimme det, hvis det er nødvendigt. Flyt musen til starten eller slutningen af videoen, indtil den bliver til en horisontal pil, og træk i den for at forkorte klippet [Billede B]. Du kan ændre, hvor lang tid billeder bliver vist på samme måde.

Se også:  Overvåg din pc's tilstand – og tre andre gode gratis-programmer

Billede B

4 Omarranger dine filer

Træk en anden fil hen på tidslinjen efter den første. Shotcut vil indsætte et tomrum mellem de to, repræsenteret af en gul kasse. For at fjerne denne skal du højreklikke på den og vælge “Remove.” For at opdele et klik, kan du klikke på tidslinjen, hvor du vil dele den og trykke S på dit tastatur. Du kan omarrangere sektionerne ved at trække og slippe, og bruge Ctrl-C og Ctrl-V for at kopiere og indsætte [Billede C].

Billede C

TAGS
gratis software
Shotcut
videoredigering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S