Home » Programmering » Guide: Kontroller LED’er og motorer med din Raspberry Pi
Guide: Kontroller LED’er og motorer med din Raspberry Pi

Guide: Kontroller LED’er og motorer med din Raspberry Pi

Share
4 Styr på motoren

Til vores sidste projekt skal vi igen tilslutte potentiometeret og føje en vekselstrømsmotor til MOTOR1 + og -. Vi tilføjer en simpel fartcontroller til en vekselstrømsmotor med potentiometeret fra Projekt 2 som input. Explorer HAT Pro omfatter en DRV8833-motorcontroller, som har to motorkanaler plus styring af fremad/tilbage [Billede C].

» Opret en fil ved navn “Project4-Analog-Motor.py”, før du går i gang med dette projekt og importerer “Explorer HAT”-biblioteket:
import explorerhat as eh

» Nu opretter vi en endeløs løkke:
while True:

» I løkken opretter vi en variabel ved navn “speed”, og i den gemmer vi aflæsningen fra ANALOG1, men vi afrunder for nemheds skyld værdien med en decimal. Dernæst ganger vi værdien med 20 for at få en procentværdi, og den overfører vi til den sidste linje kode, der styrer motoren fremad, og tager en procentdel, der repræsenterer dens hastighed:

Se også:  Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program

speed = (round(eh.analog.one.read()) * 20)
eh.motor.one.forward(speed)

» Når koden er færdig, klikker du “Run > Run Module” for at afvikle koden. Drej nu potentiometerets knap for at ændre motorens hastighed. Og dermed har du afsluttet fire projekter med Explorer HAT Pro. 

Billede C

Flere versioner af Explorer

I denne guide fokuserer vi på Explorer HAT Pro, der er det bedste kort. Det omfatter otte kapacitive touchknapper, fire analoge inputs, fire digitale inputs og fire outputs. Vi har en DRV8833-motorcontroller og pins til I2C/SPI og serielle forbindelser. Og vi får et breadboard til vores prototype. De kapacitive inputs 1-4 håndteres bedst med hænderne, men hvis du vil afprøve en banans ledningsevne eller bruge aluminiumfolie eller kobbertråd til at lave større kredsløb, kan du bruge inputs 5-8 med krokodilleclips og forvandle hvad som helst til en sjov form for input.

Se også:  Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Det foregår i høj grad ligesom Makey Makey, der er en enhed, som emulerer et tastatur eller en mus, og som kan omdanne ledende genstande til forskellige former for input. Den næste funktion er Explorer pHAT, der er udviklet til Pi Zero, men som kan fungere sammen med alle 40-pin-GPIO-Raspberry Pi’er. Explorer pHAT mangler den kapacitive touch-grænseflade, breadboard, LED’er og et breakout til I2C – men den koster kun det halve af Pro-versionens pris. Hvis du har brug for en alt i en-løsning til robotter og analoge sensorer, er pHAT-kortet alt, hvad du skal bruge. Men hvis du vil have alle de tilgængelige funktioner til et eller andet projekt, er du måske bedre faren med Pro-kortet.

TAGS
led
LED-pære
programmering
Raspberry Pi
Raspbian pixel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S