Home » Musikproduktion » Guide: Komponer dine egne trommebeats
Guide: Komponer dine egne trommebeats

Guide: Komponer dine egne trommebeats

Share

Med en god pc, den rette software og et minimum af talent kan enhver lære at komponere digital musik. Men hvordan kommer man i gang? I denne trin for trin-vejledning lærer du at sammensætte et basalt trommebeat – grundlaget i de fleste moderne pophits. Vi bruger Fruity Loops, der er et fortræffeligt digitalt musikprogram for begyndere. Her kan man også gå langt videre med sit værk bagefter

1 Kom i gang

Det første, vi skal gøre, er at oprette et nyt arbejdsområde i Fruity Loops 20, der hentes her: www.image-line.com.

Kunsten er at lære denne applikation at kende og finde ud af, hvor de enkelte funktioner er, og hvad sektionerne kan bruges til. Hvis du ikke er fortrolig med det, er det et godt sted at begynde med Fruity Loops 20 [Billede A].

Betragt sangens beat som det grundlag, resten af musikken hviler på. Det kommunikerer med instrumenterne og holder hele historien i orden og synkroniseret. Man kan bruge mange forskellige instrumenter og lyde til at få sangens rytme til at flyde.

Billede A

Det mest typiske element er naturligvis trommebeatet, og det er det, vi vil eksperimentere med i denne guide. Først skal vi derhen, hvor vores eksempler er lagret, nemlig i menuen i venstre side af skærmbilledet.

Se også:  Sonos: "Højttaleren må ikke være en begrænsning"

Man kan naturligvis omarrangere programmet, så det opfylder ens behov, men den befinder sig typisk der. Gå til Packs-sektionen for at finde trommepakken, for den skal vi bruge til at oprette et typisk trommebeat.

2 Slå på tromme

Et simpelt trommebeat kan bestå af kick (Stortromme), snare (Lilletromme), hi-hat og bas. Gennemgå pakkerne, afprøv dem, og vælg en fra hver af trommetyperne ved at trække dem over til din kanal-rack. Når du er tilfreds med dine valg, skal vi se på, hvordan denne kanal-rack fungerer [Billede B].

Fruity Loops 20 virker som standard på et 16-takter-loop. Dine instrumenter er nummererede og navngivne, og her kan du også tilføje dit beat på den stiplede linje. Klik simpelthen på et område, og højreklik for at fjerne det. Det er her, vi skal oprette trommemønstre.

Billede B

Som man kan se på vores eksempel, har vi arrangeret en simpel trommefigur ved hjælp af nogle instrumenter fra de trommepakker, der er i browseren. Når du vil lytte til denne loop, går du til toppen, hvor du finder play-knappen.

Se også:  Guide: Skriv det næste monsterhit på din mobiltelefon

Ved siden af den kan du se, at der er mulighed for “PAT” eller “SONG”. Sørg for, at “PAT” er valgt, og klik på play-knappen. Nu kører det gennem din loop. Du kan også trække din kanal-rack ud, hvis du vil oprette længere mønstre.

TAGS
elektronisk musik
Fruity Loops
musikproduktion
musikprogram
tromme

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S