Home » Stationær computer » Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Share
Sikring af din nye pc

Før du begynder arbejdet med din nye pc, bør du give dig tid til at sikre dig, at den er så sikker som muligt. Din nye pc er parat til at gå i gang: Dine programmer, indstillinger og filer er blevet sikkert overført, og din gamle pc’s skæbne er blevet afgjort (hvis du vil give den videre eller smide den væk, kan du følge guiden på næste side). Men før du giver dig til at udnytte den ekstra hastighed og kraft, bør du sikre dig, at din nye pc er mindst lige så sikker, som den gamle var.

Begynd med at arrangere dine backups, hvis du ikke allerede har gjort det – både Filhistorik og de gamle Windows 7-backupredskaber kan man finde i Windows 10 via Start > Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Sikkerhedskopiering. Filhistorik er mere fleksibel – den gemmer for eksempel flere versioner af dine filer – og den bliver sandsynligvis understøttet længere end Windows 7 Backup. Du bør derfor vælge den, hvis du ikke allerede har truffet dit valg.

Stram op på sikkerheden

Windows 10 giver som standard stærk sikkerhed – det indbyggede Windows Sikkerhed er i dag et af de bedste værktøjer til afsløring og fjernelse af trusler – men tredjepartssoftware som Bitdefender rummer mere proaktive redskaber til at imødegå infektioner.

Hvis du mener, at du kan undvære disse ekstra værktøjer, bør du i det mindste installere den gratis version af Malwarebytes Anti-Malware og huske regelmæssige (ugentlige) scanninger.

Giv Windows Firewall mulighed for at blokere både udgående og indgående forbindelse med WFC.

Hvis du holder dig til Windows’ egne værktøjer, kan du overveje at styrke Windows Firewall ved at installere Malwarebytes’ gratis Windows Firewall Control (www.binisoft.org/wfc), der føjer tovejs-beskyttelse til firewallen og giver dig mulighed for at overvåge, hvilke programmer og processer der prøver at få forbindelse til internettet, så du kan blokere dem, der virker mistænkelige (som for eksempel trojanere, der prøver at downloade mere malware).

Se også:  Elsker eller hader du Windows 10?

Du bør også lukke de huller, der normalt bliver dækket af tredjepartsværktøjer. Har du brug for anti-ransomwarebeskyttelse? Prøv Acronis Ransomware Protection (www.acronis.com/en-gb/personal/free-data-protection/), der er et gratis værktøj med 5 GB onlinelager.

Her kan du lagre dine vigtigste filer. Er du bange for, at potentielt uønskede programmer sniger sig ind i dit system? Unchecky giver nogle ekstra advarsler og kan endda selv fravælge visse funktioner for at forhindre dig i uafvidende at føje dem til din maskine.

Beskyt dig selv online

Du bør bruge en pålidelig kodeordsmanager såsom Bitwarden til sikker opbevaring af dine kodeord. Den hjælper også med at generere stærke, randomiserede kodeord. Sats på mindst 12 tegn, og bland alfanumeriske tegn med symboler, når det er muligt. Hvis du ikke allerede har indført to-faktor-godkendelse til alle dine vigtige onlinekonti – herunder Bitwarden – bør du gøre det, så du er beskyttet i tilfælde af et kodeordsbrud.

Se også:  Guide: Få overblik med Tidslinje i Windows 10

Når det gælder styring af dine 2FA-koder, kan Authy bruges på flere enheder.

Hvor sikre er dine data, når du laver cloud-backup? I erkendelse af, at sikkerheden ikke er så høj, som man kunne forvente, har Microsoft introduceret Personal Vault, hvor man kan føje et ekstra sikkerhedslag til særligt følsomme filer.

Brug din kodeordsmanager til at generere lange, randomiserede kodeord.

Separat backup

Stoler du ikke på Microsoft? Værktøjet Cryptomator virker på lignende måde med krypteringsnøgler, der er lagret lokalt. Hvis du mister disse nøgler, er det slut med dine data. Derfor bør man have en separat, ukrypteret backup af Cryptomator-krypterede data på et lokalt eksternt drev.

Frygter du, at nogle snager i din forbindelse? Hvis du netop er gået fra desktop til laptop og vil logge på Wi-Fi-hotspots, når du er på farten, er en VPN-tjeneste (Virtual Private Network) et must. Den sikrer, at ingen kan opsnappe dine data. Windscribe er et glimrende og gratis valg.

VPN’er beskytter kun dine data på farten, og du bør derfor styrke din e-mail- og browsersikkerhed. Hvis DNS er understøttet, kan du aktivere det over HTTPS i din browsers indstillinger og installere websikkerheds-addons som for eksempel Norton Web Safe eller Bitdefender Traffic Light, der kan hjælpe dig med at holde dig væk fra de mest usikre sider på nettet.

TAGS
byg selv
geninstallation
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S