Home » Stationær computer » Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Share
Flyt data til en ny pc

Nu skal du flytte alle dine dyrebare filer fra din gamle computer til den nye uden at efterlade nogen. Når du overfører programmer og indstillinger ved hjælp af CloneApp, kan du allerede have overført nogle af dine data, såvel – navnlig filer, der er lagret i understøttede cloud-baserede mapper som OneDrive og Dropbox.

Det er faktisk en god ide at overføre dem på denne måde, før du arrangerer dine cloud-synkroniserede konti: Det går hurtigere (og det bruger mindre internetbåndbredde)for din nye pc-installation at sammenligne de filer, du har kopieret over, med de kopier, der ligger i cloudlageret. Alternativet er at downloade nye kopier af dem alle til din pc, og det kan bogstavelig talt tage dagevis, hvis du har hundreder af gigabytes, der skal overføres.

IObit PCTransfer virker i to trin: backup af den gamle pc’s filer og gendannelse til den nye.

Selvom din cloududbyder ikke er understøttet, skal du ikke ile med at installere og synkronisere lige nu. Du kan overføre dem – og andre filer – med forskellige alternative metoder, men tøv først lige, og se på din nye pc. Hvor mange harddiske har den? De fleste bliver leveret med blot ét fysisk drev. Hvis det er 256 GB eller større, kan du overveje at udnytte, at det er relativt tomt, og partitionere det i to.

Partitionering gør det muligt at adskille lagringen af dine data fra Windows og programmerne, som om du havde et andet fysisk drev. Fordelen er indlysende: Hvis Windows bryder ned, ryger dine data ikke med i købet – du bør dog stadig tage backup af dine data på sædvanlig vis. Partitionering virker kun, hvis drevet er stort nok: Man skal afsætte en partition på mindst 65 GB (og hellere 128 GB eller mere) til Windows og programmerne. Hvis dit drev lever op til det, kan du følge guiden trin for trin.

Se også:  Guide: Få overblik med Tidslinje i Windows 10
Overfør filer manuelt

Du kan naturligvis overføre filer manuelt via et eksternt drev eller over netværket – fokuser din søgning på dine brugermapper, men giv dig tid til at udforske andre dele af din gamle pc’s drev og led efter filer, der er gemt andre steder. Hvis du er i tvivl, skal du bruge Macrium Reflect Free til at tage et sikkert image af din gamle pc’s drev – i tekstboksen nedenfor kan du se, hvad du skal gøre, hvis du får brug for at gendanne en fil, du har overset.

Man kan også gendanne data til sin nye pc fra en Filhistorik-backup fra den gamle maskine.

Man kan også overføre data fra den gamle pc med IOBit PC Transfer. Det er et gratis porterbart værktøj, der automatisk samler filer (og som forhindrer, at man overser nogen), og som samtidig gør det muligt manuelt at vælge yderligere filer og mapper. Det er en todelt proces: Kør den på din gamle pc, og overfør dine data til et backupdrev, og gentag så processen på den nye pc, idet du denne gang vælger Restore for at kopiere det hele til din nye computer.

Se også:  Guide: Sådan fikser du en computer, der ikke vil starte

Hvad sker der, hvis du efter at have overført dine filer og smidt din gamle pc ud opdager, at du har glemt at kopiere en vigtig fil eller indstilling? Er alt håb ude og de værdifulde dokumenter tabt for evigt?

Det er her, den fejlsikrede Macrium Reflect-backup, som vi tidligere har anbefalet, kommer ind i billedet. Hvis du laver sådan en, kan du sove trygt om natten.

Du kan arrangere sikkerhedskopien som et virtuelt drev på din nye pc i Stifinder og derefter kopiere manglende data herfra til din nye computer. Installér først Macrium på din nye pc, hvis du ikke allerede har gjort det.

Gå dernæst til drevimage-filen og dobbeltklik på den. Vent på, at Macrium starter, og marker så drevet eller drevene. Noter drevbogstavet for hvert drev (det kan du ændre ved at klikke på det relevante drevbogstav), marker ‘Enable access to restricted folders’, og klik OK.

Herfra skal du blot browse i det virtuelle drev som vanligt i Stifinder og kopiere mapper eller filer, som du har glemt, over på din nye pc.

Gendan fra backups

Man kan overføre andre filer på flere måder. Hvis du skifter fra Windows 7 og flittigt har brugt Sikkerhedskopiering til at tage backup af dine vigtige filer, kører du proceduren en sidste gang i Windows 7 og gør din backup helt up to date, hvorefter du kopierer denne backup til et eksternt drev eller om nødvendigt til et netværksdrev.

TAGS
byg selv
geninstallation
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S