Home » Stationær computer » Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Share
Flyt apps og indstillinger

Sådan flytter du dine foretrukne programmer fra den gamle pc til den nye – med alle indstillinger på plads.

Det næste skridt med din nye pc består i at arrangere alle dine foretrukne applikationer og overføre dine omhygge-ligt udførte indstillinger fra den gamle pc. Før vi går videre, vil vi anbefale dig at tage et drevimage af din gamle pc’s systemdrev ved hjælp af Macrium Reflect Free (www.macrium.com/reflectfree.aspx).

Gem dette image på dit backupdrev, og installer så Macrium på din nye pc. Tag et drev-image af dens harddisk – det fungerer som din basale backup: kun Windows 10, alle opdateringer og vigtige systemværktøjer.

Tjek dit sikkerhedsværktøjs centrale brugerflade for at se, om du har plads til at installere det på den nye pc.

Hvis du får brug for at rulle tilbage, kan du spare tid ved at droppe det forrige afsnits anvisninger. Og når du har Macrium installeret, kan du åbne din gamle pc’s drevimage som et virtuelt drev og få adgang til eventuelle manglende filer – det vender vi tilbage til.

Geninstaller vigtige apps

Hvis det kniber med tiden, og du er parat til at betale omkring 50 dollar for fornøjelsen, kan du læse tekstboksen herunder. Den beskriver et program, der kan migrere alt, hvad du har brug for – programmer, indstillinger og data – fra din gamle pc. Hvis du er villig til at bruge nogle få timer på projektet, kan du imidlertid klare opgaven manuelt og vælge, hvilke programmer du vil beholde, og hvilke indstillinger du vil bruge.

Se også:  Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Lad os begynde med det grundlæggende: din sikkerhedssoftware. Hvis du bruger Microsoft-beskyttelse, kan du springe til næste afsnit. Ellers skal du enten downloade den nyeste version af et gratis værktøj fra forhandleren og installere det, eller også kan du tjekke licensbetingelserne for din betalingspakke.

Nogle programmer kræver, at man deaktiverer sin gamle pc, før man kan bruge dem på den nye.

De fleste tilbyder licenser til tre eller fem pc’er som standard, og du kan derfor installere det på din nye pc uden først at skulle deaktivere den gamle pc.

Hvis du har brug for at overføre licensen, kan du lede efter en valgmulighed i sikkerhedssoftwarens hovedside, der giver adgang til dine kontoindstillinger. Det vil ofte føre dig til en onlineportal, hvor du kan deaktivere licensen på din gamle pc, før du aktiverer den på den nye. Dernæst skal du installere din webbrowser.

Vil du begynde på en frisk? Vi anbefaler Firefox, men de fleste moderne browsere omfatter i dag et synkroniseringsværktøj, hvormed man kan rumme alle sine indstillinger – inklusive bogmærker, addons og fanehistorik – på tværs af flere enheder. Hvis du ikke allerede har arrangeret synkronisering med din gamle pc, bør du gøre det nu.

Hvis du blot vil overføre alt (muligt) fra den gamle pc til den nye computer, og du ikke er bekymret over at skulle betale for det, så kan du kaste et blik på EaseUS Todo PCTrans.

Se også:  10 ting du bør gøre med din PC

Dette program gør det nemt at overføre programmer, indstillinger og filer fra den ene pc til den anden – du kan overføre direkte via dit netværk eller oprette en imagefil på din gamle pc. Filen bliver derefter overført til og gendannet på den nyindkøbte computer.

Når du skal overføre disse data over dit lokale net, skal du downloade og installere programmet på begge maskiner og vælge pc til pc på begge maskiner, vælge din anden pc og skrive dit kodeord. Vælg den retning, overførslen skal tage, og vent så på, at filer, indstillinger og data bliver analyseret. Til sidst sætter du overførslen i gang og læner dig tilbage, mens programmet arbejder.

Der findes en begrænset version af EaseUS Todo PCTrans, som giver dig mulighed for at tage en prøvetur med programmet – med support af overførsel af op til to applikationer og indstillinger fra en pc til en anden. Professional-versionen har ikke den begrænsning, men koster til gengæld 49,95 dollar.

Så snart du er synkroniseret til cloudtjenesten, installerer du browseren på din nye pc og logger på den samme konto for at få synkroniseret dine indstillinger. Det er alt.

TAGS
byg selv
geninstallation
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S