Home » Stationær computer » Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Share

Du kan også prøve at benytte IOBit Uninstaller Free (drop alle løbende tilbud om yderligere programmer under installationen). Her skal du fokusere din søgning på Bundle-ware og også kigge under Værktøjslinjer og Plug-ins efter uønskede browseraddons. Det kan hjælpe med at rense din nye pc, før du begynder at tilføje din egen software.

1 Ændringer af skrivebordet

Windows 10’s skrivebord er overfladisk set ikke meget anderledes end Windows 7, men der er nogle væsentlige ændringer – Start-knappen åbner en ny Start-menu, og hvis man højreklikker Start eller trykker [Win] + [X], fremkalder man en skjult Start-menu med mere avancerede valgmuligheder.

2 Gennemsøg din pc

Klik inden i søgefeltet ved siden af Start-menuen, hvis du vil søge på din pc (og på nettet) efter filer, programmer, indstillinger og andet. Ved siden af finder du Opgavevisning. Her kan du organisere dine virtuelle skriveborde (op til fire) og genåbne gamle programmer, vinduer og dokumenter.

Se også:  Du kan stadig opgradere til Windows 10 gratis
3 Notifikationer erstatter Handlinger

Handlingscenter eksisterer ikke længere – læg i stedet mærke til taleboble-ikonet til højre for Meddelelsesområdet. Klik her for at fremkalde Beskedcenter, hvor du kan læse beskeder og få adgang til et udvalg af hurtigvalgs-knapper til forskellige almindelige opgaver.

4 Hvor er Kontrolpanel?

Kontrolpanel er stadig blandt os, men det er gemt af vejen: De fleste af funktionerne findes nu i det moderne Indstillinger-felt, som man får adgang til via Start-menuen. En praktisk søgefunktion gør det nemt at finde enhver indstilling – herunder genveje til de funktioner, der stadig kun findes i selve Kontrolpanel.

5 Nydesignet Stifinder

Den nye Stifinder er efter vores mening langt bedre end Windows 7’s værktøjer til filstyring. I Båndmenuen er de vigtige funktioner anbragt inden for rækkevidde, og en ny Kopier til dialogboks giver mulighed for nemt at overvåge og stoppe/gen-
optage filoverførsler.

Se også:  PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen - op med farten
6 Windows Update

I dag skal man ikke udvælge sine opdateringer – til gengæld kan man holde pause i opdateringerne i op til 30 dage efter deres offentliggørelse. Under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed vælges pause i tidsrum af syv dage ad gangen. I Windows 10 Pro klikkes ‘Avancerede indstillinger’ for at få mere fleksible muligheder.

TAGS
byg selv
geninstallation
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S