Home » Stationær computer » Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC
Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Share

Hvis du er fast besluttet på at beholde en lokal brugerkonto, skal du klikke på “Offlinekonto” efterfulgt af “Nej” og oprette den samme slags brugerkonto, som du havde i Windows 7. Husk dog én vigtig ting: Du skal have en Microsoft-konto for at få adgang til bestemte funktioner, herunder Microsoft Store til Windows 10-apps, og Windows konverterer måske automatisk din konto til en Microsoft-konto uden at fortælle dig, hvornår du får forbindelse til din konto.

Cortana tilbyder at gøre din oplevelse af Windows mere personlig. Tak venligt nej, hvis det er vigtigt for dig at beskytte dit privatliv.

Efter at du har oprettet din konto, tildeler du en pinkode til hurtig login og vælger, om du vil linke din OneDrive-konto til denne pc. Det er én metode til overførsel af filer fra din gamle pc til den nye (læs mere om det på næste side).

Se også:  Byg en stærk gaming-maskine med super-grafikkort

Du bliver også udsat for en række skærmbilleder, der tilbyder funktioner som Cortanas stemmeassistent og onlinetalegenkendelse. Alt dette indebærer reduktion af privatlivets fred. Hvis du er i tvivl, bør du derfor lade dem være slået fra. Til sidst er du på skrivebordet.

Find dine egne drivere

Hvis du har bygget din egen pc, får du måske brug for at installere drivere fra forskellige kilder – begynd med dit bundkorts producent. Hold også øje med beslægtede værktøjer – for eksempel MSI Live Update til MSI-bundkort – det kan forenkle anskaffelsen af drivere (og senere opdateringer).

Gentag processen for andre kernekomponenter, herunder grafikkortet, før du går videre til ekstraudstyr såsom printer eller gamecontroller. Døjer du med at finde dem alle? Overvej at installere Driver Booster 6, der kan finde drivere på tværs af hele dit system, herunder opdateringer, som normalt ikke bliver fundet af Windows Update.

Se også:  Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren
Kritiske trin

Før du begiver dig ud i at overføre programmer, data og indstillinger fra din gamle pc, bør du give dig tid til at sørge for, at alt er helt i orden. Først skal du gå til Start > Indstillinger > Opdatering og sikkerhed. Her vil du finde et væld af opdateringer, der venter på dig.

Installer dem, og bliv ved med at tjekke baglæns efter andre opdateringer. Du kan overveje at klikke “Avancerede indstillinger” for at tilvælge modtagelse af opdateringer til andre Microsoft-produkter, når du opdaterer Windows.

Fjern uønskede programmer, der er installeret af den nye pc’s producent, og få frigjort ledig plads og systemressourcer.

Særlige drivere

Dernæst opsøger du din pc’s dokumentation for at se, om den omfatter andre værktøjer og opdateringer – for eksempel installation af proprietære driveropdateringer foruden dem, som Windows selv tilbyder, herunder HP Support Assistant.

Apropos: Din færdigbyggede pc indeholder sikkert en mængde uønskede ekstraprogrammer i form af bloatware – dem bør du kunne slippe af med via Indstillinger > Apps > Apps og funktioner.

TAGS
byg selv
geninstallation
styresystem
Systemoptimering
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S