Home » Hovedtelefoner og højttalere » Guide: Kom godt i gang med stemmestyring
Guide: Kom godt i gang med stemmestyring

Guide: Kom godt i gang med stemmestyring

Share

Hvis stemmestyring skal blive en naturlig del af din dagligdag, kræver det at du får etableret en opsætning, der passer til dine behov og dine rutiner. Vi hjælper dig i gang

1 Overvej placer

Det er sandsynligvis ikke i alle husets rum, du vil få brug for stemmestyring, så overvej, hvor der reelt er behov, og placer stemmestyrede højttalere dér som det første. Køkken er oplagt, da man her har brug for radio, musik, opskrifter, tidsindstilling og meget andet, som en digital assistent er behjælpelig med. Badeværelset, soveværelset og eventuelt stuen, hvor underholdning kan styres med stemmen, giver også god mening.

Stemmestyrede højttalere [STORTEST]: Stemmestyring her, der og alle vegne

2 Opbyg vaner

Det kræver tilvænning, før stemmestyring bliver en naturlig del af hverdagen. Find nogle handlinger i hverdagen, som i praksis klares nemmere med stemmestyring, og indarbejd kommandoerne, eksempelvis: ”Hey Google, Tænd for P1”, ”Alexa, set timer for 4 minutes” eller ”Hi Siri, what will the weather be like today”. Start med nogle få kommandoer, og byg så stille og roligt videre, så du får nogle vaner, der hænger fast.

Se også:  B&O Beosound A1 gen 2 [TEST]: Den smukke danske højttaler taler kun engelsk
3 mikrofon eller ej

På nogle produkter vil der stå ”Works with Google” eller ” Works with Alexa”. Det indikerer, at de kan betjenes via stemmestyring med en af de to assistenter, men at de ikke selv har mikrofon indbygget. Du skal derfor bruge en ekstern enhed, enten en mobiltelefon eller en anden højttaler, der har mikrofon i, for at kunne anvende funktionaliteten. Til det formål kan en lille Google Nest Mini eller en Amazon Echo være oplagt.

4 Få skærm med

Vil du udvide oplevelsen, er det muligt at få Googles stemmestyrede højttalere med en skærm indbygget. Den giver dig visuel præsentation af de oplysninger, Google finder til dig, eksempelvis vejret, opskrifter, opslag fra Wikipedia og meget andet. Du får også et visuelt overblik over hjemmets smarte enheder, som kan styres med touch, samt mulighed f
or at afvikle underholdning fra eksempelvis DR og YouTube.

Se også:  Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Højttaleren har stor lyd og stemmestyring
5 Sluk mikrofonen

De fleste stemmestyrede højttalere har en knap til at slå mikrofonen fra. Er du bekymret for privatlivet, kan du på den måde forhindre assistenten i at lytte med. Funktionen kan også være praktisk, hvis du har en anden stemmestyret højttaler i nærheden, som du hellere vil anvende til talekommandoer. Eller den kan være smart, hvis der er tale om en højttaler med batteri, da man sparer en del strøm ved at slå stemmeassistenten fra.


TAGS
Alexa
Google Assistant
Siri
stemmestyring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S