Home » Styresystem » Guide: Kør Ubuntu Linux i Windows
Guide: Kør Ubuntu Linux i Windows

Guide: Kør Ubuntu Linux i Windows

Share

“Du glade, ikke mere Linux!” råber den indignerede læser af Alt om DATA. “Hold op med at tvangsfodre os med det langhårede open source-pjat.” Bevares: Mange orker ikke at installere et helt operativsystem for at rode rundt med nogle terminalbaserede sager. Derfor har Microsoft gjort det helt rigtige og har inviteret Linux ind i Windows ved hjælp af Windows’ Subsystem for Linux.

I partnerskab med en af de førende Linux-udviklere, Canonical, har man udviklet WSL, så det bliver muligt for dig at installere kernen af Ubuntu Linux OS i Windows. Ikke noget rod, intet pjat, blot ren og enkel Windows med Linux som ekstragevinst.
“Hvorfor?”, spørger du nu. Fordi udviklerne elsker det. Det giver dig mulighed for direkte at installere og køre velkendte open source-værktøjer, kommandoer og servertjenester uden at forlade Windows.

Se også:  Guide: Del store filer nemt og gratis

Og du kan også rode rundt med Linux fra det velkendte Windows-miljø uden så meget som at skulle fyre op under en virtuel maskine. Det er gratis, det er nemt at få op at køre, det fylder ikke alverden, det gør dig klogere, og dine venner taber underkæben af benovelse. Hvad venter vi på? Lad os give det en chance og også vise, hvordan du undervejs kan opleve noget open source-sjov.

1 Forbered din PC

Opsætning af kørsel af WSL er bevet meget enklere, end da det så dagens lys i 2016 – forudsat at ens Windows 10-version er Fall 2017 Creators Update, som er Windows-udgave 16215, også kendt som Redstone 3.

Se også:  Guide: Fundamental sikkerhed på din pc

Det mest komplekse trin er det følgende: I søgefeltet skal man skrive “powershell”, højreklikke her og vælge “Kør som administrator” [Billede A]. Skriv den følgende kommando, og genstart systemet. Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux

Billede A

2 Installer Linux

Gå til Microsoft Store, og led efter “Linux”. Voila: en helt ny sektion, der drejer sig om Linux på Windows. Herligt, ikke? Vi er her kun interesserede i Ubuntu. OpenSUSE er endnu en større Linux-distro, men den bruger et andet installationssystem (kendt som pakkehåndtering) til Ubuntu. 

Søg altså på Ubuntu, og klik “Hent” [Billede B]. Hvis du her støder ind i en fejlmeddelelse, skal du sikre dig, at du kørte PowerShell-kommandoen, at du har en 64-bit-cpu, at du har den rigtige udgave af Windows 10, og at den er installeret på C-drevet under “Standardlagringsplaceringer” i “Indstillinger.”

Billede B

TAGS
linux
Ubuntu
Windows

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S