Home » Spil » Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi
Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Guide: Kør Steam på din Raspberry Pi

Share

Steam Link er genfødt som en bid Linux-kode, der kan køre på en Raspberry Pi 3. Vi viser hvordan du gør

Valves Steam Link var en pudsig lille enhed. Den ville sende dine spil fra din stationære pc, der formodentlig står i et mørkt hjørne af dit hjem, videre til dit tv i stuen.

Den gav svingende resultater, og i slutningen af 2018 blev den aflivet af Valve. Det var ikke just et nyt koncept – du kan gøre det med en Xbox eller PlayStation, eller med grej såsom GeForce Go, eller endda selv Steam fra pc til pc – men den var smart, hvis du havde et stort bibliotek af Stream-spil og elskede at sidde i din sofa.

Der er gode nyheder: Nok er Steam Link død, men længe leve Steam Link – nu genfødt som en bid Linux-kode, der kan køre på en Raspberry Pi 3. Ja du er nødt til at investere igen – du har brug for en Raspberry Pi 3B eller 3B+ (3-400 kroner samt de andre dele, du mangler) – men når den er sat op, får du samme effekt, og der er ikke noget, der forhindrer dig i at installere andre ting på din Pi for at få endnu mere sjov. RetroPi for eksempel? Plex eller Kodi? Du bestemmer.

1 Forbered din Pi

Du har i høj grad brug for en Raspberry Pi 3B eller 3B+ [Billede A]. Vi prøvede ikke dette på en Pi Zero eller en tidligere version i Raspberry Pi-serien, for vi følte os ikke helt masochistiske nok – det er usandsynligt, at det vil virke, men hvis du ikke har andet, er du velkommen til at prøve. Du har også brug for en Ethernet-forbindelse (det kommer vi til senere) og, i hvert fald til at starte med, et tastatur og en mus, før du erstatter dem med en controller.

Billede A

Et stort SD-kort er ikke strengt nødvendigt (vi installerede sagerne på et 8 GB-kort, vi havde liggende), men hvis du vil gøre mere med din Steam Link box, bør du give dig selv lidt mere plads til at udfolde dig på. Til sidst, sjusk ikke med strømforsyningen: Du har brug for noget, der kan levere mindst 2,5 A, for hvis din Pi ikke får strøm nok, vil den levere masser af udfald – overvej også om du skal tilføje noget køling såsom et heatsink kit til din Pi for at forhindre, at den brænder sammen.

Se også:  Astro A50 [TEST]: Et gamingheadset i særklasse
2 Frem med kortet

I modsætning til visse Raspberry Pi-et-scenarie-projekter, er der ingen særlig distro, der skal installeres på dit SD-kort – Steam Link-appen bliver installeret og kører ovenpå Raspbian Stretch, der er Pi’ens default OS. Download desktop-versionen fra www.raspberrypi.org og unzip den. Snup derefter Etcher fra www.balena.io for at få dit OS image på dit SD-kort.

Sæt kortet ind i din læser, kør Etcher [Billede B], træk og slip ISO-billedet ovenpå vinduet og fortsæt proceduren, indtil du er sikker på, at du har snuppet alt, hvad du behøver fra SD-kortet, da det er en 100 % destruktiv handling. Når du er færdig, så sæt kortet ind i din Raspberry Pi og boot den – det burde sende dig direkte til Raspbians Pixel skrivebord.

Billede B

3 Installer Steam Link

Åbn en terminal (ikonet er på toppen af skærmen) og skriv sudo apt update for at sikre dig, at din OS-installation er så ny som muligt, og for at sikre at Raspbians viden om dens repositories (den online lokation, den henter sin software fra) er opdateret. Skriv derefter sudo apt install steamlink for at downloade det hele og installer det automatisk. Så er installationsprocesson overstået – du bør se et Steam Link-ikon dukke op på dit skrivebord, og så er programmet klar. Du kan nu enten dobbeltklikke på ikonet eller køre steamlink i terminalvinduet.

4 Første prøvekørsel

Hvis du har en controller, kan du tilslutte den og opsætte den nu – Steam Link på Raspberry Pi understøtter Xbox 360, Xbox One og PlayStation 4-controllere, såvel som Steam Controller, så længe du blot bruger den trådløse dongle. Vi anbefaler at bruge en kablet forbindelse for at sænke mængden af forsinkelser, siden du allerede må kæmpe med (i det mindste på den Beta vi testede) omkring 20 ms netværk- og renderingsforsinkelse, og hvad end dit tv’s processer tilføjer – alt afhængigt af dit tv kan det være alt fra 6 ms til 30 ms forudsat, at du er i game mode og meget mere, hvis du ikke er.

Se også:  Audeze Penrose [TEST]: Luksus-gaminglyd fra hi-fi-producent

Når det er sat op, bliver du bedt om at lave en netværkstest. Hvis du er forbundet med Wi-Fi på en standard pi 3B – hvilket kun er 2,4 GHz – er det nu, at Steam Link vil brokke sig. På en 3B+ vil du måske opdage, at 5 GHz netværk rent faktisk er tilstrækkelig til at streame, men vi anbefaler med hele vores hjerte, at du forbinder via en Ethernet-forbindelse både på din Raspberry Pi og den pc, du streamer fra. Forsinkelsen er mindre, hastigheden er generelt højere, og der er mindre risiko for forstyrrelser, der kan give udfald.

5 Få forbindelse til Steam

Nu er det tid til at vælge hvilken pc med Steam, du vil skabe forbindelse til; hvis du ikke får nogle valgmuligheder, så tænd din pc og kør Steam. Vi ville have troet, at det var temmelig åbenlyst. Skriv den pinkode ned, du får af Steam Link, og smut tilbage til din pc, indtast den i den boks, der dukker op [Billede C].

Billede C

Alt er godt, og din pc vil hoppe ind i Steams storskærmsindstilling, og tilbage på din Raspberry Pi, vil du se, at dens skærm er blevet duplikeret, og at menuen bør kunne styres fra hvilken som helst input-enhed, du har tilsluttet din Raspberry Pi. Der er dog dårligt nyt, hvis du havde regnet med at bruge din pc til andet, mens andre gamer på den, for det er ikke sådan Steam Link virker. Den låser din hovedmaskine hele tiden, mens du streamer, på samme måde som Steams standard In-home Streaming-mode også gør.

TAGS
Gaming
Raspberry Pi
Steam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S