Home » Software » Guide: Kør komplet Windows 10 på Raspberry Pi
Guide: Kør komplet Windows 10 på Raspberry Pi

Guide: Kør komplet Windows 10 på Raspberry Pi

Share
4 Gør installationen færdig

Der er forskellige ting, som du skal acceptere under igangsættelsen – det er ikke blot et spørgsmål om at skrive Windows 10 til et SD-kort. WOA Deployer tilføjer sager som en virtuel UEFI-opsætning, USB-drivere og LAN-drivere. Derfor skal du af og til klikke på en “Accept”-knap for at bekræfte, at du har opgivet alt håb. Lad processen fortsætte en stund, og lad være med at tage på vej, hvis den tilsyneladende går i stå [Billede C].

Vær blot tålmodig; selv efter at dit image er blevet skrevet, fortsætter processen med at opdatere med de sidste patches, og det tager tid. Og lad være med at flå kortet ud i det øjeblik, WOA Deployer siger, at den er færdig – den fortsætter med et par drivere, efter at du har klikket “OK.”

Billede C

5 Første boot

Hvis du syntes, at det var sjovt at vente på Deployer, skal du bare se, hvad der sker, når du tager SD-kortet ud, sætter det i din Pi og tænder den. Først skal du indstille UEFI; skriv “exit” ved den første prompt, gå til “Boot Maintenance Manager” i UEFI-interfacet, og lav boot-rækkefølgen om, så “SD/MMC on Broadcom SDHOST” kommer først. Vælg “Commit changes and exit”, tryk Esc et par gange, og vælg “Boot Manager” i det første skærmbillede.

Se også:  Guide: Log nemmere ind på Windows 10

Klik Enter på “SD/MMC.” Vent nu, mens du iagttager den smukke roterende Windows-cirkel. Hvis du ser en fejl på dette stade, skyldes den sikkert SD-kortet. Første gang vi prøvede det, fik vi en fejlmeddelelse, da Win 10 blev skrevet til et Kingston 32 GB Class 10-kort, men bootningen gik fint, da vi skiftede til et Sandisk 64 GB-kort.

6 Sæt farten op

Det er en ret langsommelig boot-proces på grund af den langsomme ARM-processor og den generelt hårrejsende I/O-ydelse hos det SD-kort, den kører på. Væbn dig med tålmodighed, indtil du når til Windows 10’s indledende opsætning. Gennemgå den, vent igen en stund, og til sidst sidder du ved Windows’ skrivebord, der kører i testtilstand [Billede D].

Billede D

Nu er du klar til nogle få essentielle justeringer. Først skal du slå Cortana fra – stemmeassistenten er endnu mindre anvendelig her – og fravælg også Windows’ cachede søgninger. Hvis du virkelig har fået blod på tanden, kan en tur tilbage til UEFI-menuen efter genstart gøre det muligt at booste clockfrekvensen fra standarden på 600 MHz til 1 GHz, så din Pi bliver endnu mere lækker. Og hvis du vil prøve at brænde din hardware af, kan du åbne config-filen ved at sætte SD-kortet tilbage i din pc og skrue endnu højere op for clockfrekvensen der.

Se også:  Find det perfekte objektiv til dit systemkamera

TAGS
Raspberry Pi
Tips og tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S