Home » Skærm » Guide: Kalibrer din computerskærm
Guide: Kalibrer din computerskærm

Guide: Kalibrer din computerskærm

Share
5 Balanceringskunst

Det er nu, du skal introducere kalibratoren til din skærm
– softwaren fortæller dig, hvor du skal placere den [Billede E]. Sørg for, at den er tilsluttet, og at objektiv-dækslet er fjernet. Dækslet glider til side på kablet og kan bruges som modvægt, så du kan hænge kablet over toppen af din skærm med kalibratoren foran og dækslet bagved.

Det er en god ide, men dækslet er ikke tungt nok, og kalibratoren har det med at svinge rundt og miste kontakt med skærmen. Vi skubbede vores skærm bagud, så det fik bedre kontakt, men vi var måtte stadig holde kablet i toppen af skærmen for at forhindre, at det bevægede sig.

Hvis du er nødt til at holde kolorimeteret på plads under hele kalibreringsprocessen, bliver det ikke kun kedeligt, din arm begynder også at gøre ondt. Vær sikker på, at du kan nå din telefon, for du kan ikke bruge din computer. Kalibreringsprocessen tager omkring fem minutter, mens skærmen skifter mellem soft, hvid og forskellige farver af varierende lysstyrke.

Billede E

6 Slut

Når processen er afsluttet, fjerner du kalibratoren og sikrer, at du putter dækslet på plads for at beskytte den og trykker på “Finish”-knappen på skærmen. Du bliver spurgt om at gemme kalibreringsprofilen, som vil blive gemt på dit videokort hver gang, du tænder din pc.

Se også:  Perfekt match: hjemmekontor-skærm egner sig også til gaming

Du kan vælge et interval for, hvornår du ønsker en påmindelse om, at din skærm skal genkalibreres. Vi valgte at genkalibrere vores efter en måneds tid, fordi årstidens lys kan skifte og påvirke, hvordan du opfatter skærmens farver. Skærme ændrer sig også med alderen med små, subtile ændringer i farverne.

7 Frem og tilbage

Softwaren viser nu en serie af billeder, og gør dig i stand til at skifte mellem kalibreret og ukalibreret tilstand [Billede F], så du kan se, hvor stor en forskel, det har gjort. Hvis du har en anden skærm, kan du kalibrere den i et forsøg på at få dine skærme til at se ens ud. Spyder-appen flytter sig selv til den skærm, du vælger fra dens rullegardin-menu, så du behøver ikke bruge musen for at vælge skærm.

Billede F

Software-kalibrering i Windows 10

Windows 10 har også en indbygget skærmkalibreringsproces, men i stedet for en kalibreringsenhed, bruger den det menneskelige øje. Værktøjet kan findes i kontrolpanelet i en applet ved navn Kalibrer Skærmfarver, og den åbner som et stort gråt vindue. Her bliver du guidet igennem processen, så tryk på “Næste”, og du vil blive ført gennem gamma, lysstyrke og kontrast-
justeringer med skydere, der kan ændre og fjerne uønskede farver fra de grå barer, du bliver præsenteret for.

Se også:  Lynhurtige gamingskærme til billige penge

Det, du gør, er at beslutte, hvad der ser bedst ud for dig, prøve at få gråtoner til at se neutrale ud og opnå kontraster, der hverken bliver for hvide eller sorte. Når du er færdig, kan du starte ClearType tuning for at øge klarheden på dine skærme. Det er en anden proces, som du gennemfører ved hjælp af dine øjne. Du vælger simpelthen de eksempler, der ser bedst ud for dig.

TAGS
kalibrering
skærm
spyder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S