Home » Internet » Guide: I gang med nettets Vivaldi
Guide: I gang med nettets Vivaldi

Guide: I gang med nettets Vivaldi

Share

Den er muligvis ikke det største navn inden for web-browsere, men Vivaldis udvalg af unikke funktioner gør afgjort programmet værd at se nærmere på

Ee fleste af os er nok vant til at surfe på nettet med programmer som Internet Explorer, Edge, Mozilla Firefox og Google Chrome, men det er ikke de eneste browsere, der findes. Vivaldi er en forholdsvis ny browser, men den er bestemt ingen undermåler.

Dens renderingsmaskine for websider er præcis mage til den, som bruges i Google Chrome, og den rummer et væld af funktioner, man ikke fin-der andre steder. Det er en browser, der gør det nemt at organisere links og andet, og som gør det trygt at søge.

Tilmed er den kompatibel med de fleste udvidelser, som anvendes i for eksempel Google Chrome, bortset fra dem, der ændrer Chromes brugergrænseflade. Så man kan virkelig indrette Vivaldi-browseren, som man selv vil.

Nok er Vivaldi endnu ikke særlig populær – den har blot 0,04 procent af verdensmarkedet for browsere – men det bør ikke afholde nogen fra at afprøve den. Her finder du en trin for trin-guide med de vigtigste funktioner.

Se også:  Her er det komplette kort over internet – før og nu
1 Få fat i browseren

Brug den webbrowser, du kender, til at gå ind på vivaldi.com/team/?lang=da_DK. Klik på knappen “Download” for at hente den danske version ned på din pc. Så snart den er downloadet, installeres den ved at klikke på knappen ”Accept and install”. Når det er sket, er du parat til at prøve, hvad Vivaldi-browseren har at byde på.

2 Tidlige valg

Først bestemmes Vivaldis farver. Browseren ændrer farve, mens du bruger den, afhængigt af, hvilken side du ser på. Så vælg behagelige farver. Det er nok en god idé at undgå “Hot Pink”. Vælg dernæste placeringen af browserfanerne. De kan sidde flere steder, men vi vælger den traditionelle placering øverst i skærmbilledet.

3 Startsidens baggrund

Nu kan du vælge baggrund for startsiden. Klik derefter “Vær med” for at vælge andre muligheder. Herefter skal du blot klikke på “Start browseren” for at se Vivaldis startside, “Speed Dial”. Her er mange ting, du vil være ligeglad med, så det er en god idé at rydde op: Markér uønskede links og klik ”-” i øverste højre hjørne.

Se også:  Google udsætter revolution på nettet

4 Så skal den indstilles

Klik på tandhjulet nederst til venstre, vælg menupunktet ”Søg”, og sæt Google som standardsøgemaskine. Du kan se en række genveje ved siden af hver søgemaskine. Hvis du for eksempel vil søge med Bing, kan du bare skrive genvejen fulgt af et mellemrum i søge- eller adressefeltet foroven og så tilføje din søgning.

5 Stakkevis af faner

Vivaldis måde at håndtere faner på er et stort plus ved browseren. For at se, hvordan det virker, kan du søge i Google efter noget. Åbn en ny fane med “+”-knappen i fanebladene, vælg ”Stak faner efter vært”. Dette vil samle alt fra Google i en enkelt fane. Vælg mellem dem ved at pla-cere markøren over fanestakken og klikke på den ønskede.

 

TAGS
browser
Internet
Vivaldi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S