Home » Tablet » Guide: Her er de skjulte tricks i iPad
Guide: Her er de skjulte tricks i iPad

Guide: Her er de skjulte tricks i iPad

Share

Har du en iPad? Så kig her, hvor vi afslører nogle af de smarteste, ukendte funktioner i tabletten. Med disse tips kan du få endnu større glæde af din iPad

Brug tekstgenveje

Du kender det: Du skal skrive det samme, lange ord om og om igen. Men hvorfor ikke bare gøre det nemt og erstatte det lange ord med en kort genvejskode. Det gør du her: Indstillinger > Generelt > Tastaturer > Erstat tekst. Du kan for eksempel skrive ”norditalienerinde” med to tegn: ”;x”.

Spar på kræfterne med genvejstastninger.

Find alt hurtigt

Du kan nemt søge efter alt muligt i hele din iPad. Du behøver ikke søge hver enkelt app igennem for at finde en bestemt video, et bestemt musiknummer eller en kontakt. Du får endda tips til nyheder og applikationer. Få adgang til denne altomfattende søgefunktion ved at svirpe kort oppefra og ned midt på skærmen på Hjem-skærmen (ikke fra toppen). God søgning!

Se også:  Lenovo Yoga Smart Tab [TEST]: Toptjekket tablet med stemmestyring

Stop mørkets gerninger

Mange apps ligger og kører i baggrunden, hvilket ofte giver god mening i forhold til funktionaliteten. Men det betyder også, at de henter og sender adskillige megabyte. Og det er ikke godt, hvis din mobile enhed er koblet på et forbrugsbetalt mobilnetværk.

Du kan heldigvis nemt kontrollere, hvilke apps der skal have lov til at begå ”mørkets gerninger”. Gå til Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden. Nu kan du bestemme, hvilke apps der må opdatere i baggrunden.

Pas på børnene

Du kan ikke lave en særlig børnekonto på din iPad, som du kan gøre det på en pc. Men du kan alligevel beskytte ungerne mod indhold, som du ikke ønsker, de skal have adgang til.

Se også:  Tablets med pen og tastatur [STORTEST]: Skal din tablet også være en bærbar?

Klik på Indstillinger > Generelt > Begrænsninger for at beskytte indholdet på din iPad med en adgangskode, sætte aldersgrænser og begrænse mulighederne for eksempelvis at bruge bestemte apps eller foretage køb. Du kan også via Indstillinger > Generelt > Forenklet adgang låse iPad’en til kun at vise en enkelt app.

Kontrollér adgang til tabletten med en særlig kode.

TAGS
iPad
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S